Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Szeptember 23. 11:01, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egy héttel elhalasztják az EU-csúcsot a koronavírus-veszély miatt

Egy héttel elhalasztják az EU-csúcsot a koronavírus-veszély miatt

Egy héttel elhalasztják az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek e hétre tervezett csúcstalálkozóját, miután pozitív lett a koronavírustesztje az Európai Tanácsot vezető Charles Michel egyik munkatársának

- jelentették be kedden Brüsszelben. Barend Leyts, az Európai Tanács elnökének szóvivője arról tájékoztatott a Twitteren, hogy a szeptember 24-25-re tervezett értekezletet október 1-2-re halasztják.

Mint írta, ennek oka, hogy a Charles Michel közvetlen környezetében dolgozó egyik biztonsági tiszt koronavírustesztje pozitív lett. Hozzátette, miután napvilágot látott, hogy a tanácsi személyzethez tartozó tiszt megfertőződött, Michel is vírusteszten esett át. Az első teszt eredménye negatív lett, azonban a belga jogszabályoknak megfelelően karanténba kell vonulnia.

Az uniós vezetők az új tervek szerint október legelején találkoznak Brüsszelben, hogy az egységes piaccal, az iparpolitikával és a digitális átalakulással, valamint a külkapcsolatokkal - különösen Törökországgal és Kínával - összefüggő kérdéseket vitassanak meg. A kétnapos csúcstalálkozó alkalmat ad majd arra is, hogy áttekintsék a koronavírus-világjárvány aktuális helyzetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.