Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Július 14. 15:37, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Egy hétvége, két újabb verseny

Egy hétvége, két újabb verseny

2020. július 12-én vasárnap, a Turul Koppány Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai két helyszínen mérték össze tudásukat az íjászat sportágában.

Kovács Máté és édesapja Kovács László, Sárváron vettek részt a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület, valamint a Magyar Íjász Szövetség Történelmi Szakága által szervezett Országos Bajnokság kvalifikációs versenyén. A lebonyolítás a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlott. Nehéz verseny volt a Sárvári Nádasdy várban megrendezett kvalifikáció, mert a célok nagyon technikásan és többségében nagyon távolra voltak kihelyezve. Ennek ellenére a két Koppány derekasan helyt állt, és szép eredménnyel tértek haza.

Kovács Máté kategóriájában modern pusztai íjjal a dobogó második fokára állhatott, édesapja Kovács László pedig egyenletes, kiegyensúlyozott versenyzéssel a középmezőnyben zárta a megmérettetést.

Ugyanezen a napon egy másik helyszínen, a Budapesti Turul mezőn, egy lényegesen lazább rendszerű, Tréfa- és örömíjász versenyen íjászott a Koppányok másik csapata. A Rákosmenti Turul Szittyák csapata ezúttal egy nagyon kellemes, családias hangulatú edző versenyt rendezett, ahol csak a meleg és a szúnyogok bosszantották a versengőket. Változatos, humoros rajzolt célok voltak kihelyezve, viszonylag rövid 15-18 méteres távokra. Kiskunfélegyházát három Koppány képviselte, mindhárman nagyon szép eredményt értek el, modern pusztai íjakkal.

Bicskeiné Csányi Mária 654 ponttal az első helyet szerezte meg a senior nők között.
Szeibert Imre 706 ponttal, Patyi Norbert pedig 689 ponttal a mezőny elején végzett, de helyezésüket a szervező még nem tette közzé.

Kis Mónika
Koppány íjász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.