Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Június 11. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: Origo.hu

Egy hónapja van a parlagfű-irtásra

Egy hónapja van a parlagfű-irtásra

Akár ötmillió forint büntetést is kaphat az a földtulajdonos, aki e hónap végéig nem irtja ki ingatlanán a parlagfüvet, ami a hazai szántóföldek leggyakrabban előforduló gyomnövénye .

A Magyar Idők cikke szerint a szigorú intézkedésre azért van szükség, mert a parlagfű és más allergén gyomnövények pollenjének koncentrációja súlyos egészségkárosító hatású lehet, ráadásul a növény egyetlen példányáról több tíz millió pollen kerülhet a levegőbe és több ezer mag pedig a talajba.

A lap felidézi: az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény értelmében a területileg illetékes kormányhivatal növény- és talajvédelmi osztályai (belterület esetén a települési önkormányzat jegyzője) a kötelezettség elmulasztása esetén elrendelik a közérdekű védekezést, amelynek valamennyi költségét a földhasználó földtulajdonosnak kell megtérítenie.

Ráadásul az, aki nem tesz eleget a rendeletben foglaltaknak, vagyis június végéig nem irtja ki a parlagfüvet, növényvédelmi bírságot is kap, ami a fertőzött terület méretétől függően minimum 15 ezer forint lehet, felső határa pedig elérheti akár az ötmillió forintot is- emlékeztet a lap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: