Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2022. Május 14. 18:44, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Egyházközségi majálist tartottak a Parkerdőben

Egyházközségi majálist tartottak a Parkerdőben

Május 14-én a Parkerdőben rendezte meg a két plébánia közös majálisát.

Nagyon régi – közel húsz éves – múltja van az egyházközségi majálisoknak. Az első időszakban a Szent István plébánia saját szervezésében, a hittanyán tartotta ezeket az összejöveteleket. Egyik évben felvetődött, hogy mi lenne, ha a két plébánia – mint sok minden más egyebet – ezt is közösen szervezné meg – mesélt a kezdetekről lapunknak Hajagos Gyula esperes, a Szent István templom plébánosa, aki azt is elmondta, hogy ezzel együtt úgy gondolták, a helyszínt is megváltoztatják.

Az ötlet mindenkinek tetszett, így ezt követően az egyházközségi majálisokat a Parkerdőben rendezték meg, mely megközelíthetőség és a környezet szempontjából is tökéletesen alkalmasnak bizonyult.

Az idei évben - két év kihagyás után – a két plébánia közösen hirdette meg a részvételi lehetőséget, és aki akart az jelentkezett. Igaz, hogy a hely korlátlan létszámnak biztosít helyet, de az ebéd miatt mindig szeretik tudni, hogy hozzávetőlegesen mennyien vesznek részt a jeles eseményen. Az idei évben 160 ember jelezte részvételi szándékát.

Kilenc órakor kezdődött a gyülekezés és egész délelőtt folyamatosan jöttek a kikapcsolódásra vágyó családok. Az ebéd előtt Gyula atya és Rónaszéki Gábor plébános osztotta meg gondolatait a hívekkel és a megjelent érdeklődőkkel, majd egy kis szabadidős tevékenységet követően megérkezett az ebéd is, mely hagyományosan mindig marhapörkölt körettel és savanyúság. Elkészítését külső segítők vállalták fel és délben kiszállították az ételt. A desszertről és a szomjoltóról a résztvevők gondoskodtak. Ebéd után pedig különböző játékokon és vetélkedőkön lehetett részt venni, ahol az eredményeket természetesen díjazták is.

- Ezek a közös szervezésű összejövetelek úgy vélem erősítik és mélyítik az emberi kapcsolatokat a két plébánia hívei között. Remélem hamarosan le fog omlani az a képzeletbeli választóvonal is, melyet az E75-ös út testesített meg egykor – mondta Gyula atya és örömmel nyugtázta, hogy milyen sok fiatal érkezett a rendezvényre.

- Körbetekintve úgy látom, hogy mindenki jól érzi magát. Itt fesztelenebbül viselkednek az emberek egymással, ami úgy gondolom, hogy a templom falai közül hiányzik. Véleményem szerint a templomnak is ugyanolyan bensőséges és baráti közegnek kellene lennie, mint a családi környezetnek, ahol az emberek nem érzik magukat feszélyezve. Most ezt a kötetlenséget és felhőtlen boldogságot látom - tette hozzá elégedett mosollyal Gyula atya.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 09:29, kedd | Helyi

Kecskeméti gimisek mentették meg egy biciklis életét

Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten.

2022. Május 24. 09:14, kedd | Helyi

Ovizsaru Kiskunfélegyházán

A gyerekeknek kreatív módon mutatták be a rendőrök a különböző szabályok alkalmazását.

2022. Május 24. 08:44, kedd | Helyi

A félegyházi birkózók ismét szép eredményt értek el

A Kiskun Kupa, idős Besze László Emlékversenyen a hazaiak remekeltek: a 34 hazai és határon túli klub közül elsők lettek, megelőzve a dobogón a pesterzsébetieket és a Kecskeméti Sportiskola csapatát

2022. Május 24. 07:53, kedd | Helyi

Bács-Kiskun megyében is nyitva tartanak hétvégén a kormányablakok

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét.