Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 28. 08:34, szombat | Belföld
Forrás: mti

Egyre fiatalabbak drogoznak rendszeresen

Egyre fiatalabbak drogoznak rendszeresen

Teljesen megváltoztak a drogfogyasztási szokások, amióta megjelentek a dizájnerdrogok, egyre fiatalabb réteg kábítószerezik rendszeresen -

mondta Bereczki Ágnes, az Emberbarát Alapítvány vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában pénteken. Bereczki Ágnest abból az alkalomból kérdezték, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a nap folyamán az alapítvány szakmai konferenciáján elmondta, idén több mint 32 millió, jövőre 65,5 millió forint célzott támogatást kapnak a 10-16 évesek rehabilitációjával foglalkozó szervezetek.

Bereczki Ágnes azt mondta: nagy szükség van arra, hogy a rehabilitációs intézményekben leszoktassák a fiatalokat a drogról. Példaként említette, hogy az alapítványnál 11 éves betegük is volt.

Az alapítvány vezetője elmondta, hogy a konferenciára megjelent egy ingyenes könyvük, amely egyrészt a szenvedélybetegeknek szól, hogy mit tehetnek felépülésükért, másrészt hozzátartozóiknak, hogy mit kell tenniük, harmadrészt mindenkinek, aki kész segíteni, hogy ezt szakszerűen tehesse meg.

Nagyon fontos, hogy a szenvedélybeteg fiatalok korai kezelésére több forrás jusson - hangsúlyozta -, mert akik ebben nem vesznek részt, leépülhetnek, és később esetleg már nem lehet segíteni rajtuk.

Közölte: huszonöt év alatt kétezer ember fordult meg az alapítvány bentlakásos intézményében, több mint a felük "talpon van, absztinenciára törekszik, nem vesz részt a bűnözésben, van társas kapcsolata és lakhatása".

Címkék: drog, fiatal, kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.