Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 11. 14:27, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Egyre népszerűbb a futóturizmus Magyarországon

Egyre népszerűbb a futóturizmus Magyarországon

Egyre többen vesznek részt Magyarországon a fővárosi és vidéki futóversenyeken, a szeptember 4-én megrendezett Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra 52 országból több mint 4 ezer futó és kísérője érkezett Budapestre.

Eddig még soha ennyi külföldi futó nem nevezett erre a versenyre - derül ki a Budapesti Sportiroda (BSI) közleményéből.

A BSI szerint ez 35 százalékos növekedés az előző évi részvételhez képest.A félmaratonon az idén 12 ezren, tavaly 10.500-an vettek részt.Tavaly a BSI összes versenyén 97.420-an, tavalyelőtt 86.502-en indultak, az idén az első félévben pedig 60 ezren.

A BSI tájékoztatása szerint a külföldiek a két legnagyobb nemzetközi versenyen, a SPAR Budapest Maratonon és a Nike Budapest Félmaratonon indulnak elsősorban. Tavaly a félmartonon 20, a maratonon 40 százalékkal több külföldi vett részt, mint egy évvel korábban, amikor öt kontinensről 63 országból, közel 9 ezer induló és hozzátartozó mintegy 29 ezer vendégéjszakát töltött el a fővárosban. Az általuk generált bevétel csaknem 1 milliárd forint volt - közölte a BSI.

Az idei félmaratonon a külföldiek közül a legtöbben holland és német turisták voltak. Az előzetes megkérdezés alapján idén kicsit nőtt az átlagos tartózkodási idő. Tovább erősödött az utazásukat egyénileg, az interneten szervezők száma. Az öt-hat évvel ezelőtti 12-15 utazási irodához képest idén már csak 5 tudott utasokat gyűjteni. A Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra francia, német és holland újságírók is érkeztek.

A hazai futóélet legnagyobb és a legtöbb külföldit vonzó eseményére, az október 2-i 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonra is hatalmas az érdeklődés. Augusztus végéig 45 százalékkal több külföldi nevezés érkezett, mint az előző év hasonló időszakában.

A tendencia alapján tovább növekedhet és idén már 1 milliárd forint fölé emelkedhet a magyar gazdaság bevétele a futóturizmusból.

A BSI tájékoztatása szerint világszerte megfigyelhető, hogy nő a nagy maratonokon résztvevők száma, egyre többen utaznak külföldre a nagy futóversenyekre.

MTI

Címkék: futás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.