Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Október 19. 10:39, szerda | Helyi
Forrás: OrientPress

Egyre több nyugdíjas internetezik

Egyre több nyugdíjas internetezik

Majdnem minden második idős ember internetezik a kecskeméti nyugdíjasklubok látogatói közül.

A tévét leginkább a szórakoztató műsorok miatt nézik, a rádiót pedig a hírek miatt hallgatják. Ezt állapította meg az a felmérés, amelyet a Nyugdíjasok Országos Képviselete készített.

A kecskeméti városháza dísztermében tudományos ülés keretében ismertették annak a nem reprezentatív felmérésnek a tapasztalatait, amelyben az elmúlt hónapokban 564, 65 év feletti kecskeméti idős ember vett részt. A kérdőíveken keresztül az idős emberek kulturálódási szokásaira volt kíváncsi a Nyugdíjasok Országos Képviselete.

Mint Dr. Harsányi Ernő elnökségi tag elmondta, voltak meglepetések a felmérés kiértékelésekor. Így például kiderült, hogy a kecskeméti idősek 47 százalékának van számítógépe, és használja az internetet.

Többségük kvíz játékok miatt ül a monitor elé, de szép számmal vannak Skype-használók is köztük.

A város időskorú polgárainak 96 százaléka rendszeresen olvas, nagyobb részük könyvet, kisebb részük folyóiratokat. A 65 év felettiek a televíziót inkább a szórakoztató programok miatt kapcsolják be, míg a rádió több órát is szól a háttérben, főleg a hírek miatt. A közelmúltban zárult felmérés a nyugdíjas klubok látogatói körében készült, és mint elhangzott: a valós kép mintegy 16 000 kecskeméti időskorú megkérdezése esetén valószínűleg rosszabb lenne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)