Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2018. Február 04. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Egységes nemzetközi zöldség és gyümölcs beszerzési szabályzatot adott ki a Lidl

Egységes nemzetközi zöldség és gyümölcs beszerzési szabályzatot adott ki a Lidl

Magyarországon február 1-jétől vezették be - közölte a Lidl Magyarország Bt. pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a világ 29 országában jelen lévő Lidl egységes nemzetközi irányelveket dolgozott ki egyebek mellett a zöldségek és gyümölcsök termelésére, beszállítására. Az áruházláncnak éves szinten mintegy 67 ezer tonna terményt átadó magyarországi beszállítók már a közzétett irányelvek alapján végzik munkájukat.

Az áruházlánc beszerzési szabályai rögzítik mindazokat a termelésre, beszállításra, átláthatóságra és fenntarthatóságra vonatkozó szigorú minőségi elvárásokat, amelyeket a Lidl - földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül - partnereivel szemben támaszt.

Közölték, Magyarországon minden Lidl partnernek rendelkeznie kell a GlobalG.A.P. tanúsítvánnyal (jó mezőgazdasági gyakorlat - a tanúsítvány igazolja, hogy a vállalkozás teljesíti az élelmiszerbiztonság törvényi és beszállítói követelményeit), az ISO szabványokhoz hasonló, kifejezetten a mezőgazdasági termesztésre vonatkozó nemzetközi minőségbiztosítási tanúsítvánnyal.

Hozzátették, a Lidl szabályzata a hatósági határértékeket illetően a törvényi előírásoknál is jóval szigorúbb önkorlátozást ír elő az áruházlánc partnerei számára.

Magyarországon elsősorban a kistermelőket gazdasági csoportokba fogó Termelői Értékesítő Szervezetektől (TÉSZ) és a Lidlnek közvetlenül termesztő nagytermelőktől érkeznek a friss zöldségek és gyümölcsök a lánc polcaira.

A Lidl az MTI kérdésére közölte, az irányelvek bevezetése a termények árára nincs hatással.

A Lidl magyar zöldség-gyümölcs stratégiai beszállítóinak száma közel 30. A partnereken keresztül több mint 800 magyar termelő szállít a Lidl Magyarország számára zöldséget és gyümölcsöt évente több mint 16 milliárd forintért - tájékoztatott a bt.

Címkék: gyümölcs, lidl, zöldség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.