Városlista
2021. június 21, hétfő - Alajos

Hírek

2021. Június 09. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Együk egészségesre magunkat

Együk egészségesre magunkat

Élő ételek az egészségért címmel tartott előadást június 8-án Lénárt Gitta nyersétel szakértő, táplálkozási szakértő a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A zöld könyvtári esték ismeretterjesztő előadássorozat mindig érdekes információkkal gazdagítja a programra ellátogatókat. Ezúttal Lénárt Gitta nyersétel szakértő, táplálkozási szakértő személyes tapasztalatait megosztva látta el jó tanácsokkal a megjelenteket. Emellett bemutatta könyveit is, melyek a nyersétel-receptek széles tárházát kínálja mindazok számára, akik szeretnének változtatni berögződött étkezési szokásaikon, vagy csak szeretnének kipróbálni valami újat, ami egészséges is.

Hogyan lesz valakiből nyersétel, illetve táplálkozási szakértő? Erre a kérdésre is megtudtuk a választ az előadásból.
- Egyszer csak beléptem az életem egy olyan szakaszába, amikor elkezdtem nem jól érezni magam a testemben. Éreztem, hogy valami nincs rendben. Nem éreztem azt az erőt, kitartást, lelkesedést, ami fiatalabb koromban megvolt. Kutattam-kerestem a kiutat és ekkor találtam rá az élő és nyers ételeken alapuló étkezési kultúrára – foglalta össze a kezdeteket Lénárt Gitta, akitől azt is megtudtuk, hogy az emberi szervezet nem a sült és feldolgozott élelmiszerekre van kitalálva, hanem a minél természetesebb, minél nyersebb, minél tisztább ételekre.

- Ha áttérünk ezeknek az ételeknek a fogyasztására, akkor visszatérhet az a fiatalos lendület, életerő, lelkesedés, amit az ember 30-40 éves korára elveszít – magyarázta az előadó, aki miután kipróbálta ezt a fajta étkezést, robbanásszerű változást érzett egészségi állapotában és közérzetében.

- Én nem a hagyományos értelemben vett táplálkozási tanácsadó vagyok, aki egyénre szabottan írja elő mit fogyasszon az illető. Én mindenkinek azt a táplálkozási tanácsot adom, hogy egyen minél több nyerset, zöldséget, gyümölcsöt – szögezte le Lénárt Gitta, aki saját erényének, erősségének tartja, hogy ebbe az étkezési módba bele tudott tenni egy különleges ízvilágú gasztronómiát is.

- Ha valaki hozzám eljön egy vacsorára, vagy a könyveimből megcsinál valamilyen ételt, az finomabb falatokat fog enni, mintha hagyományos ételeket fogyasztott volna. Már nem érzi büntetésnek azt, hogy nem ehet kenyeret, nem ehet húst, sajtot, hiszen olyan alternatívát kínálok fel, ami miatt nem is kívánja ezeket az ételeket – magyarázta az előadó.

A szakértő azt is kihangsúlyozta, hogy nem kell maximalistának lenni, már akkor is élvezhetjük a pozitív hatásait a nyersétellel való táplálkozásnak, ha csak 50-60%-ban térünk át erre az étkezésre.

Sőt teljes meggyőződéssel állítja, hogy ezt a fajta étkezést kipróbálva olyan csodálatos gasztronómiai élményekben lehet részünk és olyan újfajta ízvilágot ismerhetünk meg, amitől nemcsak egészségesebbek, hanem akár boldogabbak is lehetünk.

A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 20. 15:18, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 12. vasárnap – 2021. június 20.

2021. Június 20. 15:16, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Évközi 12. vasárnap – 2021. június 20.

2021. Június 20. 09:28, vasárnap | Helyi

Ehető virágok, amik nagyon egészségesek is

Nem csak a tányér díszítésére használhatóak.

2021. Június 19. 11:23, szombat | Helyi

Szúnyoggyérítés várható Kiskunfélegyházán

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza területén szúnyoggyérítést fognak végezni.