Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Május 10. 10:35, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Együttműködési megállapodást kötöttek

Együttműködési megállapodást kötöttek

Együttműködési megállapodást kötött az Ipartestület és a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület

Együttműködési megállapodást kötött a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület és a Kiskunfélegyházi Ipartestület. A dokumentumot május 9-én írta alá Csányi József, a KGME elnöke és Makai Lászlóné, az Ipartestület vezetője az Ipartestület Móra téri székházában. Ezt megelőzően tartotta meg ülését az egyesület a Megaprofil Magyarország Kft. kiskunfélegyházi telephelyén, melyen részt vett Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár dr. Keskeny Ernő miniszteri biztos és Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke.

Az egyesületi ülést követő sajtótájékoztatón Csányi József, a KGME elnöke elmondta, céljuk, minél közelebb kerüljenek a döntéshozó körökhöz, annak érdekében, hogy Kiskunfélegyháza és környéke vállalkozásai a gazdasági fejlődés útjára lépve, fejlesztésekbe tudjanak fogni. Megőrizve ezzel a meglévő munkahelyeket, illetve új álláslehetőségeket kínáljanak a munkavállalók számára. E gondolat jegyében hívták meg Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkárt és dr. Keskeny Ernő miniszteri biztost.
Csányi József bejelentette azt is, hogy együttműködési megállapodás született a KGME és Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara között, felvették a kapcsolatot a helyi munkaügyi központtal, illetve újabb öt taggal bővül az egyesület.
A keleti nyitás egyik végrehajtójaként azon dolgozom, hogy megteremtsük azokat a politikai és gazdasági feltételeket, melyek révén növelni tudjuk a magyar export lehetőséget. Piacot keresünk keleten, mindenek előtt a FÁK országaiban. Úgy gondoljuk, hogy a nyugati szövetségi rendszer tagjaiként igen nagy lehetőségeink vannak Kínában, a nyugat-balkánon, az arab világban. Szeretnénk ösztönözni a befektetéseket ebben a térségben is, megismerni vállalkozásfejlesztési lehetőségeit. Lehetséges potenciális befektetőket keresünk, hogy a vállalkozások révén növelni tudjuk a munkahelyek számát, illetve munkát biztosítsunk – hangsúlyozta Dr. Keskeny Ernő miniszteri biztos.
Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár elmondta, nagyon nehéz időszakon van túl a magyar gazdaság. A magyar kormány a lehetőségeihez mérten próbál mindent megtenni, hogy most már valóban növekedjen a magyar gazdaság.

Állandó és folyamatos feladta az egyesületnek a kapcsolatépítés és a konzultációs lehetőségek biztosítása. Ezt oly módon próbáljuk elérni, hogy ilyen jellegű találkozókat szervezünk, helyben és a népfőiskolán – mondta el Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a KGME tiszteletbeli elnöke.
Ezt követően „A kiskunfélegyházi vállalkozások fejlesztési, támogatási lehetőségei és bekapcsolódásuk a keleti piacokra” címmel tartott programot a helyi vállalkozások számára a GKME az Ipartestület Móra téri székházában. A rendezvény nyitányaként írták alá a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület és a Kiskunfélegyházi Ipartestület közötti együttműködési megállapodást.
„Kiskunfélegyháza és környéke gazdaságfejlesztési tervei és a vállalkozások finanszírozási lehetőségei az elkövetkező 5-10 évben” címmel Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár, „Lehetőségek a FÁK országaiban a kiskunfélegyházi vállalkozások számára” témakörben pedig dr. Keskeny Ernő miniszteri biztos tartott előadást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.