Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Április 24. 11:00, péntek | Belföld
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Éjszakai műszak

Éjszakai műszak

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan jelen van az éjszakai életben is.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Dél-alföldi régió revizorai az utóbbi időben több szórakozóhelyet is meglátogattak, ahol tapasztalatuk szerint elvétve ütötték csak be a bevételeket az online pénztárgépekbe.

Ezeken az éjszakai ellenőrzéseken a nyugtaadás mellett az online pénztárgépek működését, valamint az alkalmazottak bejelentését is vizsgálták a NAV munkatársai. Az egyik szórakozóhelyen például a belépő mellé ugyan nyugtát is kaptak a revizorok, azonban az csak az aznap este kiállított negyedik nyugta volt, holott a szórakozóhelyen már legalább 70-80 vendég tartózkodott. Valószínűleg „fülest” kaptak a pénztárosok az érkező ellenőrökről, azonban ez már nem segített rajtuk. A helyszíni ellenőrzés során kiderült, hogy a valójában a kasszában levő pénz és a pénztárgépbe beütött bevétel között jelentős eltérés volt, melyre ésszerű magyarázatot nem tudott adni a szórakozóhely üzemeltetője. Az ellenőrök a többi ellenőrzött szórakozóhelyen is hasonló gyakorlattal találkoztak, fogyasztásaik többnyire nem kerültek az online pénztárgépekbe.

Az ellenőrzött szórakozóhelyek mulasztásaik miatt akár egymillió forintig terjedő mulasztási bírságot is kaphatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal