Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 24. 09:34, szerda | Bulvár
Forrás: HVG

Elárulta a Fornetti tulajdonosa, miért álltak le Nagy-Britanniában

Elárulta a Fornetti tulajdonosa, miért álltak le Nagy-Britanniában

Folyamatos a tengerentúli érdeklődés és Kína is ígéretes piacnak tűnik - mondta a Világgazdaságnak Palásti József, a Fornetti tulajdonosa.

Folyamatos a tengerentúli érdeklődés és Kína is ígéretes piacnak tűnik - mondta a Világgazdaságnak Palásti József, a Fornetti tulajdonosa. A lapnak arról is beszélt, hogy brit projektüket viszont leállították, amelyben több körülmény is közrejátszott.

Ma már közel dupla akkora a Fornetti forgalma, mint a legrosszabb válságévben volt, ez is a termékfejlesztés fontosságát mutatja – mondta a VG-nek Palásti József tulajdonos. Azt mondta, most egy újabb hét-tíz éves fejlesztési ciklus előkészítésén dolgoznak nemzetközi szakértők bevonásával.

Arra a felvetésre, hogy mintha nem sikerült volna a Fornetti piacra lépése az Egyesült Királyságban, Palásti azt mondta, az ottani megjelenésük egy pilotprojekt volt és több körülmény együttállása okozta, hogy leállították - például hogy nem kaptak olyan színvonalú háttérszolgáltatásokat megfelelő áron, amelyek a tevékenységükhöz kellettek. De nem vonultak ki végleg az Egyesült Királyságból, csak most más irányba tekintgetnek - tette hozzá.

A tulajdonos szerint a tengerentúli érdeklődés folyamatos és Kína is ígéretes piacnak tűnik. Nagy érvágás volt viszont az orosz–ukrán válság a Fornettinek, e két országban ugyanis szerinte már teljesen kiépített állásokkal rendelkeztek, amit a történelem felülírt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.