Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2023. Május 07. 07:44, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti

Élesen kikelt Richard Dreyfuss az Oscar-díjhoz kapcsolt előírások ellen

Élesen kikelt Richard Dreyfuss az Oscar-díjhoz kapcsolt előírások ellen

Hangosan bírálta az Oscar-díj elnyerésének feltételéül szabott új \"diverzitás és inkluzivitás\" szabályokat az ismert színész Richard Dreyfuss.

A színművész az amerikai közszolgálati televíziónak, a PBS-nek adott, pénteken sugárzott interjúban kifejtette, hogy a filmipar művészet, amellett, hogy persze üzlet és pénzt hoz. Neki pedig, mint művésznek senki ne írja elő azt, hogy be kell hódolnia a moralitás épp uralkodó eszméje előtt.

Richard Dreyfuss, aki többi között a Cápa, és a Harmadik típusú találkozások főszereplőjeként szerzett világhírt, kijelentette, hogy az Amerikai Filmakadémia által hozott előírások elfojtják a kreativitást és kiölik a kockázatot. Úgy vélte, nem lehet szabályokkal előírni azt, hogy "ne kockáztassuk bizonyos emberek érzéseinek megsértését". Hozzátette, hogy véleménye szerint a társadalom egyetlen csoportja sem részesülhet különleges eljárásban. "Hagyni kell, hogy az élet, élet legyen" - fogalmazott a színész.

A filmkészítők számára sokszínűséget és befogadást előíró iránymutatást Richard Dreyfuss apáskodónak és meggondolatlannak nevezte, ami az embereket gyereknek tekinti, és amitől neki, művészként "hánynia kell".

Az Oscar-díjat odaítélő Amerikai Filmakadémia 2024-től érvényes iránymutatása szerint a jövőben csak olyan alkotás nyerheti el a legjobb filmért járó elismerést, amelynek színészi gárdájában, vagy stábjában bizonyos arányban szerepet kapnak alulreprezentált faji és etnikai csoportok.

Címkék: Oscar-díj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára