Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Június 24. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Éleszd újra!

Éleszd újra!

Talán Veled is előfordult már, hogy valamiért elfeledkeztél a közelgő ünnepnapok előtti bevásárlásról.

Vagy éppen a bevásárlás megvolt, csak egy valamit felejtettél el: a kenyeret. Így a család kénytelen beérni egy pár napos, már kicsit szárazabb példánnyal.

Vagy se ünnep, a boltok is nyitva, tehát lehetőséged lenne vásárolni, viszont nem szeretnéd kidobni a kissé már száraz, pár napja vásárolt kenyérkét. Mi a megoldás ilyenkor?

Pirítós- vagy melegszendvics-party!

A kissé már szikkadt kenyérből készül a legjobb pirítós, illetve sütőben sült melegszendvics. Előbbiből gyors és egyszerű reggeli, utóbbiból finom vacsora (vagy ha nincs kedved a főzéssel bíbelődni, akár ebéd is) lehet.
Éleszd fel!

Ha a fent említett menühöz most nincs kedved, frissítsd fel a szikkadt kenyeret a következő módokon!

Elő a pirítóval!

Ha pirítósra ugyan nem vágysz, attól még a kenyérpirító a segítségedre lehet, ha felfrissítenéd a száraz kenyeredet. Ez a megoldás a szeletelt kenyereknél alkalmazható a legjobban, de azért a többi pékárunál is érdemes kipróbálni. Csak tegyél egy-két szeletet a felmelegített készülék tetejére és folyamatosan forgasd, hogy minden oldala átmelegedjen, „átsüljön” és finom, ropogós legyen!

Vizet neki!

Nedvesítsd be a száraz pékárut egy kis vízzel, esetleg tejjel. Csomagold alufóliába és mehet a 180 ⁰C-ra előmelegített sütőbe. Süsd kicsit, míg a kenyér, zsemle újra finom ropogós nem lesz. Az alufólia akár el is hagyható, habár ezzel gyorsítható a folyamat.

Címkék: kenyér, piritós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.