Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. December 29. 15:49, hétfő | Helyi
Forrás: BKMRF

Élet a tanyákon

Élet a tanyákon

A hideg idő beköszöntével különösen fontos a külterületen élőkre való odafigyelés.

A hideg téli időjárás nehéz, sokszor életet veszélyeztető helyzeteket teremtő időszak. Fokozottan igaz ez az egyedül élőkre, az idős, beteg emberekre, a tanyavilágban lakókra és az utcákon alvókra. A hűvösebb idő beköszöntével a rendőrök megyeszerte folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a külterületeket, tanyákat, ahol egyedülálló vagy idős emberek élnek, akik koruk, egészségi állapotuk vagy vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat, illetve teljes biztonsággal ellátni magukat.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2014. december 29-én is ellenőrzést hajtottak végre a külterületeken élők biztonságának erősítése érdekében. A legtöbb helyen ismerősként köszöntötték az egyenruhásokat, nyíltan beszéltek mindennapjaikról. A környező tanyavilág ellenőrzésekor az egyenruhások a gépjárművel nehezen megközelíthető helyekre is eljutottak, ahol az ott lakóknak bűnmegelőzési tanácsokat is adtak, melyet szívesen fogadtak. A személyes találkozás alkalmával a rendőrök megbeszélik az idősekkel, hogy szükség esetén kitől kérhetnek segítséget, elmondják a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait.

A hatékony segítségnyújtás érdekében a rendőrség együttműködik a polgárőrséggel, a települési önkormányzatok mezőőri, tanyagondnoki szolgálataival, vadásztársaságokkal, szociális szervezetekkel és a közterület-felügyelőkkel egyaránt.

Ne hagyjuk, hogy tragédiák történjenek! A rendőrség kéri, hogy figyeljenek egyedül élő hozzátartozóikra, ismerőseikre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.