Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Február 03. 11:11, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kér az ügyészség a tiszakécskei munkásszállót felgyújtó férfira

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kér az ügyészség a tiszakécskei munkásszállót felgyújtó férfira

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki felgyújtott egy tiszakécskei munkásszállót, hogy megölje a szálló tulajdonosát. A főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kéri.

Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun megyei főügyész szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott 2019 szeptemberétől egy tiszakécskei munkásszállón lakott barátnőjével. A férfi úgy gondolta, hogy a szintén a szállóban élő tulajdonos bele akar szólni az életébe, ezért elhatározta, hogy a szálló felgyújtásával megöli.

A férfi 2019 októberében ezért elrejtette a szállóban lévő poroltót, majd éjfél után körömlakklemosót öntött az ágyra, a földre és a közös konyhában lévő asztalokra, és meggyújtotta. A vádlott tudta, hogy a konyhában két gázpalack van, amelyeket a tűzzel fel akart robbantani. A férfi ezután - tudva, hogy az emeleti szobákban többen is alszanak - elhagyta az épületet.

A szobában gyújtott tűz átterjedt más szobák tetőszerkezetére, a konyhában azonban elhamvadt a tűz, de áramkimaradást okozott, ami miatt az egyik lakó észrevette a tüzet, és riasztotta a többi lakót. A telefonon értesített tűzoltók megfékezték a tűz tovaterjedését, de ha nem oltották volna el időben, a szálló lakói meghalhattak volna - írta.

Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és közveszélyokozással vádolja, és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során