Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Április 25. 12:39, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Életfogytiglant kapott az apósát összeszurkáló kiskunfélegyházi férfi

Életfogytiglant kapott az apósát összeszurkáló kiskunfélegyházi férfi

Életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a kiskunfélegyházi férfit, aki egy zsebkéssel összeszurkálta apósát, valamint anyósát és feleségét is bántalmazta.

Életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a kiskunfélegyházi férfit, aki egy zsebkéssel összeszurkálta apósát, valamint anyósát és feleségét is bántalmazta közös gyermekeik jelenlétében.

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben találta bűnösnek a korábban már tizenhatszor büntetett, jelenleg negyvenéves Ajtai Jánost, s kimondta, legkorábban húsz év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.
A vádlott 2001-től élettársi kapcsolatban élt a későbbi sértettel, akivel 2005-ben össze is házasodtak, s két közös gyerekük született. Kapcsolatuk azonban nem volt jó, a viták során agresszívvá váló férfi többször bántalmazta az asszonyt, aki egy alkalommal súlyos sérüléseket is szenvedett.
2011 nyarán egy bántalmazást követően az asszony gyermekeivel szüleihez költözött. A vádlott azonban nem tudott belenyugodni a szakításba, hol kérlelte, hol családjának megölésével fenyegette a nőt, ha nem tér vissza hozzá.
2011. augusztus 23-án az asszony két gyermeke és szülei társaságában találkozott a vádlottal Kiskunfélegyháza belvárosában. A férfi arról próbálta meggyőzni a nőt, költözzön vissza hozzá. A beszélgetés közben a vádlott elővett egy zsebkést, majd azzal többször megszúrta apósát, majd a férje védelmére siető anyósát is megsebesítette a késsel. A felesége után futott, akinek arca mindkét felét megvágta a bicskával, miközben kisfia a férfi lábába kapaszkodva próbálta édesanyját megvédeni.
Az idős férfi a támadás következtében életveszélyes állapotba került, felesége és lánya könnyebben sérült meg, de nem a vádlotton múlott, hogy támadásának nem lett súlyosabb következménye.
Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró a döntés indoklásakor kifejtette, a férfira erőszakos többszörös visszaesőként a jogszabályok alapján csak életfogytig tartó szabadságvesztést szabhatott ki a bíróság. Az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék azonban tévedett, amikor kizárta a vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, ezért az ítélőtábla enyhített a férfi büntetésén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.