Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Február 03. 07:51, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elindult az utalványtőzsde, étkezési jegyünket nyaralásra is elcserélhetjük

Elindult az utalványtőzsde, étkezési jegyünket nyaralásra is elcserélhetjük

Már két hete működik, de hivatalosan csak szerdán mutatták be az utalványtőzsdét.

Szauter Tamás, az Utalványtőzsde csoport igazgatója a közrádióban elmondta, adni venni lehet náluk az utalványokat, a nagyon egyszerűen bonyolítható kereskedés kizárólag ilyen papírokra terjed ki. Élelmiszerutalványból például fogorvosi utalvány is lehet, ha a papír bekerül a tőzsdére.

Az tőzsde lényege, hogy azon magánszemélyek, akik a munkáltatójuktól utalványokat kapnak, de azokat nem feltétlenül olyan termékekre kapják, amelyekre szükségük van, elcserélhetik a számukra alkalmas utalványra. „Lehet, hogy valaki élelmiszer-utalványt kap, és mondjuk, a gyermeke foga fáj, és fogorvoshoz szeretne menni vele. Ezt nem tudja megtenni, de ha van egy fórum, egy utalványtőzsde, ahol el tudja cserélni az élelmiszer-utalványát, például fogorvosi utalványra, akkor biztos, hogy szívesen bemegy erre a tőzsdére” – mondta Szauter Tamás a közrádióban.

Az internetes utalványtőzsdét bármely magánszemély elérheti, az egyetlen feltétel a regisztrálás. Az ügyfél ettől kezdve bármilyen utalványt felajánlhat és bármilyen utalványt kérhet. Ha valaki elfogadja az ellenajánlatot, akkor értesítést kap arról, hogy mikor, hol veheti át a kiválasztott papírt. A tőzsdézők az ügyleteket bonyolító cég, az utalvány kibocsátással és forgalmazással foglalkozó Puebla Tanácsadó Kft. tizennyolc fiókjának valamelyikében juthatnak hozzá a csereutalványhoz. Húsz kilométeren belül mindenki talál ilyen irodát – mondta Szauter Tamás.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: utalványtőzsde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.