Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 15. 16:07, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a férfit, aki agyonverte barátját Balassagyarmaton

Elítélték a férfit, aki agyonverte barátját Balassagyarmaton

Első fokon 21 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélték azt a 42 éves budapesti férfit, aki három éve agyonverte barátját Balassagyarmaton - tájékoztatta a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-t.

Bóna Gyula István ismertette: a budapesti férfi 2018. október 2-án látogatta meg régi barátját, akivel egész este, több szórakozóhelyen italoztak. Éjfél körül az ittas férfi a nyílt utcán többször is megütötte vendéglátóját.

Később a sértett házában a vendég pénzt kért kölcsön, eredménytelenül. Ezután szidalmazni kezdte, majd hosszú időn keresztül brutálisan bántalmazta barátját, rugdosta fejét és testét, eközben szenvedését és könyörgését gátlástalan módon mobiltelefonja kamerájával rögzítette - fogalmazott közleményében a főügyész.

Ezután a vádlott az éjszakát az életjelet egy idő után már nem adó sértettel egy szobában töltötte. Reggel észlelte, hogy barátja semmire nem reagál, ekkor álnéven bemutatkozva kihívta a mentőket, akik már csak az áldozat halálát tudták megállapítani.

A vádlott a helyszínt elhagyta, véres ruhái helyett újakat vásárolt, majd a rendőröket megpróbálta félrevezetni azzal, hogy a sértettet ismeretlenek bántalmazták.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt ítélte a Balassagyarmati Törvényszék a férfit 21 év 6 hónap fegyházbüntetésre.

Az ítélet ellen a védelem felmentésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.