Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Március 06. 15:02, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok

Eljött a pénzügyi tudatosság ideje: március 7-én indul a PÉNZ7!

Eljött a pénzügyi tudatosság ideje: március 7-én indul a PÉNZ7!

Március 7-én, hétfőn már nyolcadik alkalommal startol el a PÉNZ7, a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő program.

Ebben a tanévben a PÉNZ7 rendhagyó tanóráinak pénzügyi témája a pénzügyi tervezés és megtakarítások, vállalkozói témája pedig az „InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!”. Az elmúlt 7 évben több mint 1 millió diák vett rész a PÉNZ7 tanóráin, és kapott így közvetlen információkat a pénzügyi és vállalkozói ismeretekről.

Március 7. és 11. között a PÉNZ7 rendhagyó tanórái keretében az alsós diákok pénzügyi tervező akadályversenyen vehetnek részt, a felsősök játszhatnak bankosat, a középiskolások pedig megtervezhetnek egy testvériskolai találkozót is. Egy hatórás projekt alatt a középiskolások saját digitális társasjátékot is készíthetnek. Emellett megismerkedhetnek a Pénziránytű Alapítvány fejlesztette MoneySimmel, amiben egy választott karakter életét kell irányítaniuk pénzügyi döntésekkel a 9-14. évfolyamos diákoknak. De folytatódik a tőzsdei befektetésekre felkészítő Részvényfutam, a legtehetségesebb diákok pedig színvonalas tanulmányi versenyeken mérhetik össze pénzügyi tudásukat.

A PÉNZ7-re regisztrált pedagógusok már hetek óta elérhetik a tanórák segédanyagait a PÉNZ7 oldalon, a témahétre e-learning tananyag, valamint mintaóra felvételek és webináriumok segítségével is készülhetnek.

A pénzügyi tudatosság azonban nem korlátozódhat egyetlen témahétre. Az interaktív pénzügyi tanórák kidolgozása mellett 450 ezer tankönyv és munkafüzet, digitális tananyagok és pénzügyi tudatosságot fejlesztő játék is segíti a diákok pénzügyi nevelését. Az oktatási tartalmakban főszerepet kap a gyakorlatorientáltság és az élményalapú oktatás. A program indulásától résztvevője a mintegy 30 országban egyidőben zajló European Money Week kezdeményezésnek.

A témahét sikeres megvalósítása érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint projektgazda, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány kötött hatoldalú együttműködési megállapodást.

A rendezvényre még a zárónapon is lehet regisztrálni, így nem marad le róla az sem, ki nem kapcsolt időben. A PÉNZ7-et követő héten pedig a pénzügyi tudatosságra való nevelés egyik legfontosabb helyszínét is megtekinthetik az érdeklődők. Március 15-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a világszínvonalú Pénzmúzeum, a Magyar Nemzeti Bank tudás- és élményközpontja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: