Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 17. 20:26, kedd | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Elképzelésekből nem volt hiány

Elképzelésekből nem volt hiány

A városháza dísztermében került sor március 17-én az Integrált Településfejlesztési Stratégia megbeszélésére.

A város hosszú távú fejlesztési koncepciójának meghatározásából és kidolgozásából félegyházi vállalkozók, intézményvezetők és a civil szervezetek képviselői egyaránt kivették a részüket.

A jelenlévőket elsőként Csányi József polgármester köszöntötte, majd átadta a szót Gömöri Gábornak a MAPI Zrt. képviselőjének. Az egyeztetésen az uniós források felhasználásának lehetőségéről és a térségben megvalósítandó projektekről esett szó. Bács-Kiskun megye a folyamatos megújulásra képes fenntartható gazdasági és társadalmi környezetet emelte ki, mint cél – mondta el Gömöri Gábor. Erre kell illeszkedni Kiskunfélegyháza elképzeléseinek is – hangsúlyozta.
Az ülésen a résztvevőkkel közösen beszélték át a város erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és ezek veszélyeit. Abban mindenki egyetértett, hogy az ipari park és a termálvíz nagy lehetőségeket rejt a település számára. Emellett a szálláshelyek fejlesztéséből, a sportlétesítmények kihasználásából, a kulturális élet szélesebb körben való megismertetéséből és a szakképzés erősítéséből mind-mind profitálhatna Kiskunfélegyháza.
A résztvevők a gyengeségek között említették többek között a buszparkolók hiányát és a külterületi utak rossz állapotát.

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia egyébként már 2008-ban megalkotása került, ám olyan jelentős változások következtek be Kiskunfélegyháza életében, amelyeket feltétlenül figyelembe kell venni.

Változások adódnak az önkormányzat megváltozott működési körülményéből, illetve az Európai Unió 2020-ig érvényes átfogó stratégiájából, melynek végrehajtásában kiemelt szerep jut az európai városok fejlesztésének.

A Belügyminisztérium által szakmailag leellenőrzött és jóváhagyott stratégia a tervek szerint idén szeptemberben kerül a képviselő-testület elé, ami egyben a projekt befejezését is jelenti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.