Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Május 07. 17:05, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Elkészült a Bankfalui óvoda KRESZ parkja

Elkészült a Bankfalui óvoda KRESZ parkja

A hiányzó táblák pótlása után ma (május 7-én) birtokba vehették KRESZ parkjukat a Bankfalu óvodásai

A hiányzó táblák pótlása után ma (május 7-én) birtokba vehették KRESZ parkjukat a Bankfalu óvodásai. A gyermekek ezek után életszerű helyzetekben, biztonságos körülmények között ismerkedhetnek a közlekedési táblákkal, szabályokkal, kerékpározás, rollerezés, „motorozás” vagy éppen gyalogos közlekedés közben. A táblákat Dongó József, a körzet önkormányzati képviselője szerezte be az önkormányzat segítségével.
Kolláth Józsefné óvodavezető elmondta, a KRESZ park megvalósításnak gondoltat 2003-ban fogalmazódott meg. A segítők – Papp István, a körzet volt önkormányzati képviselője, Pataki István, Vida Pál, Szabó László volt önkormányzati képviselők, Kurucsai Pál mérnök, Sipos Róbert, a polgármesteri hivatal dolgozója, Piroska Gábor, a Strabag Építőipari Vállalat – támogatásának köszönhetően elkészült az aszfaltozás, parkosítás. Pályázati sikernek köszönhetően tíz gyermekkerékpárt sikerült vásárolni. A hiányzó táblákat Dongó József önkormányzati képviselő szerezte be. Így mára teljes egészében elkészülhetett az óvoda KRESZ parkja.
Dongó József elmondta, a táblák hiánya nem tette lehetővé, hogy a gyermekek teljes egészében ki tudják használni meglévő KRESZ parkot. Az akadály mára elhárult, így az óvodások életszerű helyzetekben, biztonságos körülmények között ismerkedhetnek meg a közlekedési szabályokkal, kerékpározás, rollerezés, „motorozás” vagy éppen gyalogos közlekedés közben.
A gyermekek a mai napon a helyi rendőrkapitányság jóvoltából elektromos és pedálos motorokkal, autókkal próbálhatták ki megújult KRESZ parkjukat. Csordás József, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályának vezetője a közlekedési szabályokról, azok betartásának fontosságáról beszélt az óvodásoknak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.