Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2024. Október 24. 10:37, csütörtök | Helyi

Elkészült a kétmilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

Elkészült a kétmilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, októberben legördült a gyártósorról a kétmilliomodik jármű. A jubileumi modell egy tisztán elektromos hajtású, ötüléses EQB.

2024 októberében gördült le a gyártósorról a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár kétmilliomodik autója, egy tisztán elektromos hajtású EQB. A vonzó elektromos hajtású járművek a csúcskategóriás belsőégésű motorok és a plug-in hibridek mellett szerves részét képezik a telephely kompaktautó-termékpalettájának. Az üzemben jelenleg a Mercedes-Benz A-osztály modelljei, a CLA Coupé és Shooting Brake modellek, valamint a Mercedes-Benz EQB-k készülnek. Tavaly több mint 174 000 jármű gördült le a kecskeméti gyártósorokról.

„Kétmillió elégedett ügyfél vezet olyan Mercedes-Benzt, amely Kecskeméten készült. Ez az eredmény elsősorban a munkatársaink sikere, akik nap mint nap szakértelemmel és szenvedéllyel építik a világ legvonzóbb járműveit a magyarországi telephelyen. Munkájuk minősége és a gyár hatékonysága példaértékű a Mercedes-Benz Operations teljes termelési hálózatában.”
Jörg Burzer, a Mercedes-Benz Group AG igazgatóságának termelésért, minőségügyért és ellátási láncért felelős tagja

„A mostani gyárbővítéssel biztosítjuk, hogy továbbra is megbízható partnerei lehessünk vásárlóinknak, a világ bármely pontjáról is legyen szó. Az, hogy már a kétmilliomodik ‘Made in Kecskemét’ Mercedes-Benz modellt ünnepelhetjük, megerősít minket abban, hogy vonzó kompakt autóink iránt kitart a nagy kereslet. Köszönet illeti a teljes kecskeméti csapatot, akik hozzájárultak ehhez a fontos mérföldkőhöz a vállalatcsoport történetében.”
Jens Bühler, gyárigazgató, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. igazgatója


A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár több mint tíz éve munkatársainak szakmaiságával, lelkiismeretes munkájával és nagyfokú elhivatottságával járul hozzá a globális termelési hálózat sikeréhez. A vállalat 2024-ben a legvonzóbb autóipari munkáltató lett a Randstad Awards díjazottjai között, egyúttal az elmúlt tizenegy évben tízszer ért el dobogós helyezést „Az év legvonzóbb munkáltatója” felmérésben.

Rugalmas és hatékony termelés a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban
Kecskeméten 2012-ben indult el a Mercedes-Benz kompakt modellek gyártása, közös termelési hálózatban a dél-németországi Rastattban található járműgyárral. A gyártás a B-osztály modelljeivel kezdődött, egy évvel később következett a négyajtós CLA Coupé – az első olyan Mercedes-Benz modell, amelyet kizárólag Kecskeméten készítenek és innen szállítanak a világ minden tájára. 2021-ben a tisztán elektromos hajtású EQB-vel megkezdődött az első magyarországi sorozatgyártású elektromos jármű gyártása.

A kecskeméti telephelyen ugyanazon a gyártósoron készülnek mind az elektromos meghajtású csúcstechnológiás belsőégésű motorral szerelt, mind a teljesen elektromos járművek. Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy a vállalat a gyártást az igényekhez igazítsa, és minden ügyfélnek olyan autót gyártson, amilyet szeretne – ugyanazon a gyártósoron és ugyanazokkal a munkatársakkal. Ez a rugalmasság a következő években is megmarad az új modellek tekintetében. Az elektromos autókra való átállás ütemét a piaci feltételek és a vásárlói preferenciák fogják meghatározni. A Mercedes-Benz szilárdan hisz az elektromos mobilitás jövőjében, és felkészült az ügyfelek különböző igényeinek kielégítésére, függetlenül attól, hogy teljesen elektromos járművet vagy elektromos meghajtású csúcstechnológiás belsőégésű motorral szerelt járművet szeretnének.

A high-tech gyártás bővítése a jövő „Made in Kecskemét”-modelljeihez
Az új MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture) és MB.EA (Mercedes-Benz Electric Architecture) modellek gyártására való felkészülés jegyében a telephelyen jelenleg jelentős bővítés zajlik. A folyamatban lévő, több mint 1 milliárd eurós gyárbővítés részeként épül egy új karosszéria- és összeszerelő üzem, valamint létesül egy új akkumulátorbeszerelő-üzem is. Az építkezés során először alkalmaznak olyan innovatív technológiákat, mint például a digitális iker. A kecskeméti gyárbővítéshez a Mercedes-Benz első alkalommal készítette el az egész csarnok teljes digitalizált ábrázolását. A digitális ikerben összegyűjtött adatok segítségével az összeszerelési folyamatok még gyorsabban optimalizálhatók, és az esetlegesen szükséges beavatkozások már korai szakaszban felismerhetők – anélkül, hogy a tényleges termelést meg kellene szakítani.
A gyártás átszervezése az MMA és az MB.EA platform új modelljeire történő átálláshoz kapcsolódóan növeli a foglalkoztatást a gyárban és a helyi beszállítói hálózatban, így középtávon számos új, magas színvonalú munkahelyet teremt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 09:53, csütörtök | Helyi

Egy nap alatt 55 tonna illegális szemetet gyűjtött össze a Magyar Közút

Csak ezen a napon összesen 55 tonnát meghaladó hulladékot szállítottak el hivatalos lerakóhelyekre a közutas szakemberek.

2024. Október 24. 09:35, csütörtök | Helyi

Településtörténeti mérföldkő: megépül az M5 autópálya csomópontja Kunszálláson

Kedden kora délután sajtótájékoztató keretében jelentette be Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Almási Roland Márk polgármester, hogy megépül az M5 autópálya kunszállási lehajtója.

2024. Október 22. 19:42, kedd | Helyi

Tájékoztató katasztrófavédelmi gyakorlatról

2024. Október 21. 11:26, hétfő | Helyi

Ünnepélyes átadásra került a Dózsa György utca megújult szakasza

Nemrégiben készült el a Dózsa György utca Kossuth utca felőli mintegy 417,24 m hosszú szakasza, melyen a korábbi aszfalt burkolat felújításán túl számos kiegészítő munkálat is folyt.