Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Június 10. 17:18, péntek | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Elkészült a Mosolyvár Bölcsőde Kunszálláson

Elkészült a Mosolyvár Bölcsőde Kunszálláson

A bölcsőde hetvenmillió forintos TOP forrásból valósulhatott meg a településen. „Egy szívemnek kedves projekt fontos mérföldkövéhez értünk. Kunszálláson élők régi vágya teljesül ezzel, ugyanakkor egy, a számomra fontos polgármesteri ígéret válik valóra.” – fogalmazott Almási Roland Márk, a település polgármestere.

„Az elmúlt hónapokban nagyszerű volt látni, ahogy a lassan két esztendővel ezelőtt elképzelt épület alakot öltött. Egyben nagy megnyugvás is, mivel az építés minden mozzanatát figyelemmel kísértem és elmondhatom, hogy nagyon jó minőségben készült el az épület. A kivitelező vállalkozással szoros és egyben korrekt munkakapcsolat alakult ki, minden apró részlet folyamatosan átbeszélésre, tisztázásra került. A végeredmény önmagáért beszél!

Látható, hogy egyértelmű törekvés volt a részükről, hogy építészeti és arculati szempontból a szintén nemrég elkészült óvoda kistestvére legyen, ezzel is tükrözve két intézmény közötti folytonosságot, mind a külsőt, mind a belsőt tekintve. A helyiségek számát, nagyságát jogszabály határozza meg, ennek megfelelően dolgozói szociális blokk, melegítő konyha, akadálymentes mosdó, iroda és gyermekátadó helység, csoportszoba és hozzá tartozó vizesblokk épült.

Fontosnak tartom tisztázni a sorrendiség kérdését, mely szerint haladunk. Ennek első állomása maga a fizikai építkezés volt. A következő hetekben a munkálatok az épület berendezésével, illetve a terep rendezésével a parkolók, kerítés és a játszóudvar kialakításával folytatódnak. Ezzel párhuzamosan zajlik az engedélyeztetés és az intézményi háttér megteremtése, mely nagyon komoly feladat. Ezt követően a dolgozók pályáztatása és legvégül pedig a kisgyermekek beiratkozása. Egyik állomás sem előzheti meg a másikat! Látható, hogy rengeteg az elvégzendő munka, ami még ránk vár. A szemünk előtt kizárólag egy cél lebeg: a szeptemberi évkezdés!

Ami a beiratkozást illeti, a gyermekek felvételénél mindenképp egyfajta kritérium rendszert kell felállítanunk a korrektség jegyében, ennek kidolgozása folyamatban van.

Ugyanakkor az utóbbi hetekben több helyről hallottam észrevételt a bölcsődei férőhelyre vonatkozóan, mondván, hogy a tervezett és megengedhető 8 fős létszám meglehetősen kevés és miért nem nagyobb? Nos, ezzel kapcsolatban fontosnak tartom elmondani, hogy az épület tervezésekor összhangot kellett teremtenünk a pályázati keret adta lehetőség, a szigorú jogszabályi előírások és a megvalósítható realitás között, ezen felül figyelembe kellett vennünk a későbbi bővítés lehetőségét. Nem könnyű feladat! Talán mondanom sem kell, hogy az elnyert pályázati forrás már erre a kapacitású épületre sem volt elegendő, önerőre is szükség volt. Ez volt a helyes lépés, tekintettel többek között a napjainkra jellemző kiszámíthatatlan építőipari környezetre is. Mindenki tapasztalhatja, mennyire nehéz manapság tervezni és reálisan megvalósítani. Ez alól mi sem vagyunk kivételek. Egy nagyobb épületet nem biztos, hogy elsőre meg tudtunk volna valósítani, így viszont a későbbiekben, ha úgy látjuk, hogy indokolt, akkor egy újabb 8 gyermek befogadását lehetővé tevő bővítést tudunk megvalósítani, úgy, hogy a jelenlegi kiszolgáló épületrészeket már nem kell fejleszteni. Ezeket a részleteket figyelembe véve, felelősen gondolkodva mérlegelnünk kellett és a megfontolt haladás mellett döntöttünk.

A munka folytatódik!” – zárta gondolatait Almási Roland Márk, polgármester

Kép és szöveg: Vincze József

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).