Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. November 17. 16:19, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

Elkezdődött az idei Fiatal Vállalkozók Hete

Elkezdődött az idei Fiatal Vállalkozók Hete

Ma (november 17-én) délután négy órakor hivatalosan megkezdődött a Fiatal Vállalkozók Hete.

Az információs fórumot a fenntartható gazdasági fejlődés jegyében hozták létre, itthon és világszerte idén összesen 155 országban rendezik meg. A programsorozat azokat a 18-40 év közötti fiatalokat szólítja meg, akik tudásukat és tehetségüket vállalkozás keretében szeretnék kamatoztatni.
Magyarországon hetedik alkalommal valósul meg a fiatalok e prominens fóruma, ami mindenki számára ingyenesen látogatható. Idén Budapesten és hét vidéki nagyvárosban (Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd) foglalkoznak a gazdasági utánpótlás nevelés központi kérdéseivel (vállalkozásösztönzés, mentorálás, továbbképzés, naprakész szakmai információ szolgáltatása, munkanélküli fiatalok számának csökkentése, az önfoglalkoztatottság növelése, stb.).
Budapesten, a Károlyi-Csekonics Rezindenciában öt tematikus napon adódik lehetőség tájékozódni a különböző szakterületek napi fejlesztéseiről és inspirációt meríteni egy vállalkozás beindításához. Az előadások, prezentációk, kerekasztal-beszélgetések és workshopok során első kézből kapott, máshol nem hozzáférhető információhoz juthatnak a résztvevők. Hazai és külföldi előadók, hírességek és a média neves képviselői vezetik be az ifjú közönséget a siker színfalai mögé.
Ezen a héten bárki megtalálhatja mentorát is, aki segíthet a kezdeti buktatók elkerülésében, vagy éppen megoldóképlettel szolgálhat egy lehetetlennek tűnő feladathoz.
A várható eseményekről, előadásokról és az előadókról részletesebben a www.fiatalvallalkozokhete.hu internetes oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Okolicsányi Marius

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.