Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 20. 15:05, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok

Ellopott egy kulcsot, majd azzal egy kocsit - Videó

Ellopott egy kulcsot, majd azzal egy kocsit - Videó

A lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat a Tatai Járási Ügyészség azzal a különös visszaeső férfival szemben, aki autóbuszpályaudvaron lopott kulcscsomóval vitt el egy kocsit, ezt biztonsági kamera rögzítette.

A férfi 2020. július 25-én éjjel a tatai pályaudvaron az autóbuszvezetők részére fenntartott pihenő helyiségbe besurrant, hogy onnan lopjon. A férfi itt magához vett két kulcscsomót. Az egyik kulccsal behatolt a váróterembe, majd onnan megpróbált bejutni a jegypénztárba, azonban nem járt sikerrel, ezért a kulcscsomót elhajította – közölte az ügyészség közleményében.

Hozzátéve, hogy ezt követően a férfi a pályaudvaron parkoló egyik buszba is bement, ott körbenézett, azonban onnan végül nem vitt el semmit. Amikor az autóbuszról leszállt, a busz kulcsát eldobta.

Ezután a férfi visszament a sofőrök pihenő helyiségébe, ott magához vette az egyik dolgozó kocsijának indítókulcsát, majd a közelben lévő áruház parkolójában az indítókulcs távirányítója segítségével megkereste az ott parkoló 250 ezer forint értékű autót. Kinyitotta, beült és a kocsit a sértett irataival együtt ellopta.

Az elkövető a lopott autót el akarta adni, azonban végül a nyomozók lefoglalták tőle.
Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Címkék: autótolvaj, kocsi, lopás, tata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni