Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 26. 11:45, péntek | Belföld
Forrás: Objektív hírügynökség

Elmarad a kamionstop

Elmarad a kamionstop

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti. Az országos tisztifőorvos III. fokozatú hőségriasztást rendelt el 2013. július 29-én éjfélig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hőmérséklet a következő napokban árnyékban is elérheti, meghaladhatja a 37-38 fokot, az év eddigi legmelegebb időszaka várható.

A kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben a júliusi és augusztusi hétvégéken. A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2013. július 27-én és 28-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hétvégi szabadtéri tömegrendezvények – különösen a Formula 1 Magyar Nagydíj – miatt arra kéri a fuvarozókat, hogy körültekintően válasszák meg útvonalukat, és lehetőség szerint kerüljék el a személygépkocsik és motorkerékpárok forgalmával fokozottan terhelt szakaszokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár