Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2023. Január 14. 16:24, szombat | Belföld
Forrás: Ügyészség

Előbb a macskát, majd gazdáját is elütötték Kaposváron

Előbb a macskát, majd gazdáját is elütötték Kaposváron

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a kaposvári nővel szemben, aki nem vette észre az elgázolt házikedvencének az úttesten segítséget nyújtó idős sértettet, ezért autójával elsodorta őt.

A vád szerint 2022 januárjában Kaposvár egyik kevésbé forgalmas utcájában elütötték a sértett macskáját, aki rövid időn belül taxival a helyszínre sietett. A taxis az állat elütésének helyével egy vonalban állt meg az úttesten úgy, hogy az éjszakai sötétségben a tompított világítása fel volt kapcsolva, mialatt a sértett egy másik segítségére siető nővel együtt a sérült állatot vizsgálta az úttesten.

Ezzel egyidőben kanyarodott be az utcába a vádlott az autójával, melynek során belenézett a taxi lámpájába, ami elvakította őt. A vádlott ezért a kezét a szeme elé tette, és annak ellenére, hogy látása korlátozott volt, változatlan sebességgel folytatta az útját az utcában, emiatt azonban nem látta meg az úton tartózkodó sértettet, akit az autójának elejével elsodort.

A sértett a baleset következtében súlyos, csonttöréssel járó sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A fényképet a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a helyszíni szemle során.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 11:10, szombat | Belföld

Orbán Viktor Törökországba utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Ankarába utazik, ahol részt vesz Recep Tayyip Erdogan török köztársaság elnök hivatali beiktatásán - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 03. 11:08, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren!

Be kellene végre látnia mindenkinek: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

2023. Június 03. 06:00, szombat | Belföld

Azerbajdzsáni gázbeszerzést írt alá Szijjártó Péter

Újabb mérföldkő a magyar földgázellátás diverzifikálásában - mondta a miniszter.