Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Június 26. 05:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Előbb erősödik a kánikula, majd a hétvégére jelentős enyhülés várható

Előbb erősödik a kánikula, majd a hétvégére jelentős enyhülés várható

A következő napokban ismét sok lesz a napsütés és melegszik az idő: akár 37 Celsius-fok is lehet. Kezdetben elszórtan várható eső, majd a hét második felében ismét többfelé várható zivatar.

A hét végére már 30 fok alatt maradnak a maximumok, néhol csak 22 fokig melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn az északkeleti, keleti megyék (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar) felett délutánig előfordulhat még zápor, de heves zivatar már nem várható. Több helyen megerősödik a szél, de az ország legnagyobb részén túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb 27-33 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Hétfőre heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A tartós hőség miatt Budapestre, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy és Tolna megyére adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Kedden és szerdán alapvetően napos idő várható, néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A Kisalföldön helyenként megerősödik, akár viharossá fokozódhat a szél. Kedden a leghidegebb órákban 16-21, szerdán 17-22 fok lehet. A nappali maximumok kedden 30-35, szerdán 32-37 fok között alakulnak.

Csütörtökön nagy területen viharossá fokozódik a szél és ismét többfelé várhatók záporok, zivatarok. A minimumhőmérséklet 18-24, a maximumhőmérséklet 29-35 fok között valószínű.

Pénteken a napsütés mellett szórványosan alakulhat ki zápor, helyenként zivatar. Ekkor is nagy területen viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban 15-21 fok lehet, napközben 26-32 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap is erős lesz a szél. Rövid napos időszakokra lehet számítani, több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. A minimumhőmérséklet szombaton 14-19, vasárnap 13-18 fok között valószínű. Szombaton napközben 24-29, vasárnap 22-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során