Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Február 25. 09:12, hétfő | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Először játszik a Layanda Kiskunfélegyházán

Először játszik a Layanda Kiskunfélegyházán

A Layanda zenekar stílusa: indiai Raag + Rock \'n\' Roll = Raag \'n\' Roll. Ötvözi a magyar népi és indiai zene hagyományait a jazz, funk és pszichedelikus rock hangzásvilágával.

Koncerteztek a világhírű Pandit Rajeev Janardan szitárművésszel, Estas Tonne gitárossal, Netanel Goldberg énekessel is, valamint elkészítették a többszörösen díjnyertes Rupa Butikja című, egész estés dokumentumfilm zenéjét. Fesztiválokon több ezer fős közönség előtt játszanak. Koncertjeiken tradicionális dalok találkoznak közelkeleti ritmusokkal, nagy ívű improvizációkkal fűszerezve.

A Roktárban március 1-jén 20:00 órától megrendezésre kerülő koncert vendége a kiskunfélegyházi Mótyán Tibor, aki évekig tanult Tóth Szabival, a zenekar szitárosával Indiában.

Mótyán Tibor tanult hegedülni, zongorázni, basszusgitározni, de neve leginkább tabla-játékosként ismert. Tanulmányait Indiában folytatta, ahol Pt. Vinode Pathak tanítványa lett. Később olyan nagyszerű tablaművészektől tanulhatott, mint Pt. Abhijit Banerjee, Pt. Vinod Lele, vagy Pt. Pundlik Bhagwat. Az egyetlen nem indiai születésű tabla tarang játékos.

Az 5 tagú együttes 5 zenei diplomával rendelkezik 3 földrészről és már meghívást kapott az Egyesült Államokba és Mexikóba is.

Címkék: koncert, Layanda, rocktár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.