Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Március 25. 12:43, hétfő | Helyi sport
Forrás: - szerk. -

Első lett Simon Gergely a RISZI Kupán

Első lett Simon Gergely a RISZI Kupán

Hétvégén, Szolnokon került megrendezésre a RISZI kupa műfalmászó verseny.

Hétvégén, Szolnokon került megrendezésre a RISZI kupa műfalmászó verseny. A rendezők szándéka szerint az idei versenyt, mint egy dzsembori szerint bonyolították le. Ez azt jelentette mindenki akkor mászott, amikor volt egy szabad versenyút, illetve akkor kezdte el a gyakorlatot, amikor úgy érezte minden szempontból felkészült a feladat végrehajtására. A viszonylagos kötetlenséggel azt is szerették volna elérni, hogy minél több fiatalnak csináljanak kedvet ehhez a könnyűnek nem éppen nevezhető sportághoz. Az ilyen versenyeken bebizonyosodik, hogy ebben a szakágban csak azok érhetnek el sikereket, akik a fizikai adottságaikon túl az átlagnál is nagyobb kitartással, munkabíró képességekkel is rendelkeznek. Tapasztalhattuk, hogy a RISZI kupán jó néhány ilyen tulajdonsággal bíró versenyző is rendelkezik. A fiatal gladiátoroknak hat utat kellet teljesíteni. Városunkat a DSZDSE versenyzője Simon Gergely képviselte. Korosztályában 100%-os teljesítménnyel az első helyen végzett. Gergely elmondta, hogy a Szolnoki verseny fontos állomása volt a felkészülésének, hiszen a hétvégén, Miskolcon fogják a Magyar bajnokság első fordulóját megrendezni, és versenykörülmények között jó edzésnek számított a RISZI kupa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.