Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2011. Augusztus 10. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Elvégezték a Margit híd egyik szárnyhídjának próbaterhelését

Elvégezték a Margit híd egyik szárnyhídjának próbaterhelését

Elvégezték a Margit híd próbaterhelését, melynek során kedden este nyolc, egyenként 26 tonnás teherautó hajtott fel a híd szigetre vezető szárnyhídjára.

 Az autókkal hét tesztet hajtottak végre különböző teherállásokban. A járműveket más-más alakzatban állították fel.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértőinek bevonásával azt vizsgálták, hogyan reagál a híd szerkezete ekkora terhelésre. A szakemberek először rögzítették a terhelés nélküli híd adatait, majd a járművek előre meghatározott alakzatban álltak fel.

Dunai László, a terheléspróba vezetője a teszt előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szárnyhíd statikus próbaterhelése során megmérik a híd állapotváltozását terhelés hatására. Azt mérték, hogy az üres hídhoz képest milyen süllyedések, lehajlások keletkeznek, illetve figyelték, hogy a híd belsejében milyen feszültségek keletkeznek.

A híd lehajlása az előzetes számítások szerint 15 milliméter, de a szakemberek ennél kisebb értékekre számítanak. Az esti méréseket azonnal kiértékelték, és heteken belül elkészül a végleges jelentés. A mérések ideje alatt a gyalogosok nem használhatták a szárnyhidat, csak az Árpád híd felől közelíthették meg a Margitszigetet.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: margit híd

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 18:09, hétfő | Belföld

Visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon

Keddtől visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

2022. Augusztus 15. 16:03, hétfő | Belföld

Több mint 200 millió forinttal károsította meg a munkáltatóját

Vádat emeltek egy autószalon dolgozója ellen, aki úgy értékesített 24 járművet, hogy a több mint 223 millió forintos vételárát elsikkasztotta, megkárosítva így az értékesítő céget

2022. Augusztus 15. 14:01, hétfő | Belföld

Halálos lakástűz nyomaira bukkantak a baranyai Kétújfalun

Lakástűzben meghalt egy idős ember a Baranya megyei Kétújfalun - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 15. 08:54, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében

Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Bács-Kiskun megyei Apostagnál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.