Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Február 18. 20:00, szerda | Külföld
Forrás: origo.hu

Emberek, akik állatbőrben élnek

Emberek, akik állatbőrben élnek

A farsangi időszak alkalmából összeszedtük már a velencei karnevál leggyakoribb karaktereit, ezúttal egy lépéssel tovább merészkedünk, és olyan embereket mutatunk be, akik egész életüket jelmezben élik.

A farsangi időszak alkalmából összeszedtük már a velencei karnevál leggyakoribb karaktereit, ezúttal egy lépéssel tovább merészkedünk, és olyan embereket mutatunk be, akik egész életüket jelmezben élik.

A leopárdember vagy a macskaember nemcsak évente egyszer bújik maskarába vagy maszk mögé, hanem tetoválásokkal, piercingekkel és implantátumokkal végleg átalakították fizimiskájukat.

A zebraember

Horace Ridler 1882-ben született egy gazdag brit családban, első tetoválásait a hadseregben szerezte, aztán 1922-ben döntött úgy, hogy beszáll a showbizniszbe.

Felkeresett egy tetoválóművészt, akivel közösen, rengeteg munkával egészen egyszerűen vásári látványosságot faragtak testéből. Bőrét ősi, Új-Gínea-i őslakosokon megfigyelhető mintázat borította, amely zebracsíkokat formázott.

A zebraember, vagy más néven a Nagy Omi, saját korának egyik legjobban fizetett cirkuszi előadója lett. Ha autogramot adott, úgy írta alá: a Barbár Szépség.

Nem sokkal halála előtt mégis azt mondta magáról, extrém kinézete ellenére, a felszín alatt ő átlagos embernek tartja magát.

A leopárdember

Tom Leppard, aki anno a Friderikusz-show-ban is megfordult, a világ legtetováltabb emberének megtisztelő címét is megkapta a Guiness Rekordok könyvétől.

A jelenleg 73 éves, szintén exkatona Leppard 5500 fontnak megfelelő összegért tetováltatta tele egész testét leopárdmintázatúra.

Ezek után kivonult a társadalomból, és egy kis skót szigeten tengette mindennapjait, ahonnan csak

hetente egyszer mozdult ki kenuján, hogy bevásároljon. 2008 környékén viszont beköltözött egy faluba, állítása szerint kiöregedett ebből az életmódból.

A gyíkember

Eric Sprague hétszáz órányi munkával változtatta magát

hüllőkinézetűvé. Megnyújtotta fülét, kihegyeztette fogait, implantátumokat rakott a szeme fölötti bőr és a koponyacsont közé, és ő volt a világon az első, aki hosszában kettévágta a nyelvét. Ez utóbbi testmódosítás az utóbbi években különösen népszerűvé vált.

Sprauge jelenleg harmincas évei végén jár, sok előadást, stand-up show-t tart, gyakran fellép televízióban, tapasztalataiból könyvet is írt.

A zombiember

Rick, a zombiember szintén az egész testét összetetováltatta, így most olyan, mintha kívül hordaná a csontvázát. Fejbőrén saját oszladozó agyának képe látható, orrán piercingek sorakoznak.

Rick eddig 4000 kanadai dollárt költött testének átalakítására, ami még messze nincs készen. A fiatalember így is nagy népszerűségnek örvend az interneten.

A macskaember

Dennis Avner kétségtelenül az extrém testmodifikáció pápája, egész életét annak szentelte, hogy ő büszkélkedhessen a legtöbb testmódosítással azért, hogy állatnak nézzen ki.

A korábban az amerikai hadseregben szolgált Dennis egyébként jobban kedvelte, ha Stalking Catnek, vagyis Lopakodó Macskának szólítják, ezt a nevet saját indián törzsében kapta még gyerekkorában.

Élete során a nyolcvanas évek közepétől mintegy tizennégy sebészeti beavatkozáson esett át, hogy minél inkább hasonlítson totemállatára, a tigrisre.

Kitetováltatta testét és arcát, bőr alatti implantátumokkal alakította át orra, szemöldöke, homloka vonalát, átszabatta orrát, szilikoninjekciókkal duzzasztotta fel ajkait és arcát, kettévágta felső ajkát, kihegyezte fogát, szemfogakat ültetett be és módosíttatta hajvonalát. Amikor tehette, zöld kontaktlencsét és farkat viselt.

Lopakodó macska további módosításokat is tervezett, Steve Haworth-szal közösen, aki a kétezres évek eleje óta a legtapasztaltabb és legnagyobb hatású testmódosító-művész.

Dennis Avner 2012-ben, 54 évesen halt meg, a sajtóhírek szerint öngyilkosságot követett el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése