Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 20. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Építőipar: külföldre menekülnek a vállalkozások

Építőipar: külföldre menekülnek a vállalkozások

Külföldön próbál szerencsét a magyar építőipari vállalkozások fele. Ezt mondja a Vállalkozások érdekvédelmi Szövetségének elnöke. Éliás Ádám azt mondta a Gazdasági Rádiónak, hogy ez egyszerűen tragédiát jelent.

Az építőiparban működő kis és középvállalkozások jelentős része Szlovákiában, Romániában és Ukrajnában dolgozik, nem beszélve Lengyelországról,Csehországról, Ausztriáról. A környező országok meglepő örömmel veszik a magyar építőipari cégeket , ez pedig egy kis túlélési esély ezért sokan kimennek dolgozni, akár székhely váltással is. Aki nem tud ilyen módon valamilyen megrendeléshez jutni, az tönkre megy. Éliás Ádám azt mondta, hogy az utóbbi két évnek az a tanúsága, hogy illúzió gazdasági virágzásról, gazdasági élénkítő programokról és munkahelyteremtésről beszélni,ha a jelenleg működő pénz és hitel rendszerhez nem nyúlnak hozzá

A KSH minap közölt adatai szerint nem tud talpra állni a magyar építőipar, ugyanis tovább csökkent a magyar építőipari termelés volumene. Tavaly novemberben 11,7 százalékos volt a csökkenés éves szinten, havi alapon 3,7 százalékos volt a visszaesés. Ezen belül az épületek építése 16,8, az egyéb építményeké 7,2 százalékkal csökkent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk