Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Szeptember 10. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Ercsiben építkezik a MOL

Ercsiben építkezik a MOL

Folyik a Mol százhalombattai finomítójához tartozó, Ercsiben lévő ingatlanon a három éve elhatározott erőmű-beruházás előkészítése – írja a Világgazdaság.

A létesítménynek 2014 májusától már élesben kell termelnie. A százhalombattai és a vele azonos paraméterű, a Mol pozsonyi finomítójába tervezett erőmű együtt 1,4 milliárd euróba kerül az eredeti kalkuláció szerint.

Már két hónapja tart a Mol és csehországi partnere, a CEZ magyarországi erőmű-beruházásának előkészítése. A kivitelező a Mol-CEZ European Power Hungary Kft. vegyes vállalat. A létesítmény Ercsi Kombinált Ciklusú Erőmű néven kapott engedélyt a Magyar Energia Hivataltól, mert a Mol százhalombattai finomítójához tartozó olyan ingatlanon fog felépülni, amely már a szomszédos Ercsihez tartozik. A lap információjához a Molnál annyit fűztek hozzá, hogy a „beruházás előkészítése az engedélykérelem beadása óta folyamatosan zajlik”. Az engedélykérelem szerint az előkészítésnek 2011. június 30-án kellett elindulnia. A 840-869 megawattos erőmű importból, illetve hazai termelésből származó földgázt használna fel. Két gázkazánból, egy gőzturbinából, három generátorból és három főtranszformátorból állna. Egy olyan alállomáson keresztül csatlakozik majd az országos hálózatra, amely a Mol százhalombattai telepén létesülne, de amely a rendszerirányító Mavir tulajdona lenne. Az üzembe helyezés 2013. harmadik és negyedik negyedévére várható, a kereskedelmi célú termelés pedig 2014. április 30-án indulna.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: mol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.