Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Április 02. 21:14, szerda | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Erdélyi üdülési lehetőség a Sorsocskák Alapítványtól

Erdélyi üdülési lehetőség a Sorsocskák Alapítványtól

A Sorsocskák Alapítvány kuratórium elnöke Dr. Ónodi Izabella és családja tavaly nyáron a Csíkszereda és Kézdivásárhely közötti patak völgyében találtak rá egy festői kis falucskára Kászonimpérre.

A Sorsocskák Alapítvány kuratórium elnöke Dr. Ónodi Izabella és családja tavaly nyáron a Csíkszereda és Kézdivásárhely közötti patak völgyében találtak rá egy festői kis falucskára Kászonimpérre. A faluban sétálva rábukkantak egy lakatlan házikóra, melynek nagy udvara és csűrje gyermeküdültetésre kiválóan alkalmas lehetne némi rendbetétel után. Ráadásul az utca végén található a Szent Katalin Gyermekotthon is, mellyel azóta is jó szakmai és baráti kapcsolatot ápol az alapítvány. A szervezet szeretné hamarosan beindítani a házikóban és az udvarán a Sorsocskák Alapítvány erdélyi központját, ahová sok szeretettel várják majd a kiskunfélegyháza és környékbeli rászoruló és tehetséges gyermekeket táborozás céljából. A táborokban közös programokon vesznek részt az odalátogató fiatalok a gyermekotthon kis lakóival. Lehetőség nyílna arra is, hogy segítsék a Szent Katalin otthon munkáját például az udvari kemencében való kenyérsütéssel, arról nem is beszélve, hogy a székely falusi mindennapok számukra ismeretlen, ámde hasznos és tanúságos teendőiben is aktívan részt vehetnének, valamint természet közeli kirándulásokat szerveznének a helyi túravezetők segítségével. Remélhetőleg baráti kapcsolatok is kialakulnak az ott lakó árva gyermekekkel és az egymásnak nyújtott segítség örömét már fiatalon megtapasztalhatják a Sorsocskák Ház félegyházi vendégei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok