Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2022. Január 28. 10:15, péntek | Helyi
Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

Erős, viharos erejű szél várható

Erős, viharos erejű szél várható

Az előrejelzés alapján igen erős, viharos erejű szél várható az ország több pontján.

Fontos, hogy rendszeresen tájékozódjon mindenki a várható időjárásról, hogy kellő körültekintéssel fel tudjon készülni a különféle időjárási jelenségekre.

Az erős széllökések faágakat szakíthatnak le, fákat dönthetnek ki, és nemcsak balesetveszélyesek, hanem közlekedési akadályokat is képezhetnek. A szél megbonthatja az épületek tetőszerkezetét, megrongálhatja az energiaellátás és a távközlés vezetékeit. Viharos erejű szél esetén zárják be az ajtókat, ablakokat, és ha tehetik, ne menjenek a szabadba. Amennyiben mégis a szabadban tartózkodnak kerüljék a fákat, haladjanak távol az épületektől hiszen a letört ágak, cserepek, üvegszilánkok sérüléseket okozhatnak. Fontos, hogy a leszakadt villanyvezetéknek senki ne menjen a közelébe, de jelentse be, ha ilyet lát.

A ház környékéről gyűjtsék össze és vigyék zárt helyre azokat a tárgyakat, amit a szél felkaphat - kerti bútorok, szerszámok, cserepes növények - mert ezek károkat okozhatnak, ha a szél felkapja őket.

Erős szél esetén a szabadban végzett tűzveszélyes tevékenységet azonnal abba kell hagyni, a tüzet el kell oltani.

Ha valaki bajba jutott embert lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t! Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android, és iOS operációs rendszerű eszközökre.

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig az http://utinform.hu/-n olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 09:29, kedd | Helyi

Kecskeméti gimisek mentették meg egy biciklis életét

Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten.

2022. Május 24. 09:14, kedd | Helyi

Ovizsaru Kiskunfélegyházán

A gyerekeknek kreatív módon mutatták be a rendőrök a különböző szabályok alkalmazását.

2022. Május 24. 08:44, kedd | Helyi

A félegyházi birkózók ismét szép eredményt értek el

A Kiskun Kupa, idős Besze László Emlékversenyen a hazaiak remekeltek: a 34 hazai és határon túli klub közül elsők lettek, megelőzve a dobogón a pesterzsébetieket és a Kecskeméti Sportiskola csapatát

2022. Május 24. 07:53, kedd | Helyi

Bács-Kiskun megyében is nyitva tartanak hétvégén a kormányablakok

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét.