Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 04. 11:01, vasárnap | Helyi sport
Forrás: - Varga Ferenc -

Értékes győzelmet aratott a KHTK

Értékes győzelmet aratott a KHTK

A labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a KHTK az egykor szebb napokat megért Tiszakécske csapatát fogadta.

A labdarúgó bajnokság 25. fordulójában a KHTK az egykor szebb napokat megért Tiszakécske csapatát fogadta. A hazaiak voltak egyértelműen a mérkőzés esélyesei és folytatták jó sorozatukat.

Kiskunfélegyházi HTK – Tiszakécske VSE 6 – 0 (2-0)

Kiskunfélegyháza, 200 néző. 2014. 05. 03- Szombat 17: 00
Vezette: Holczimmer Tamás (Vörös Levente, Fülöp János)

KHTK: Tóth P. – Cseh I.(Lénárt), Fekete I., Sándor, Balog M., Palásti, Ábel (Némedi), Balog Sz., Nagy V.(Lapsánszki), Szabó T.(Koncz), Zs. Juhász (Katona B.)
Vezetőedző: Némedi Norbert,
Edző: Kádár Tamás, Nádasdi Péter.

Tiszakécske VSE: László – Hoffmann, Jelenfi (Csernus), Bertalan, Bagi G., Domonics N., Dóka (Varga Zs.), Bagi I., Varga Sz., Hegedűs, Tóth T. (Kovács)
Edző: Bagi Gábor.

Gólszerzők: Balog Sz. (4), Zs. Juhász, Ábel.
Jók: Sándor, Balog Sz., Nagy, V., Koncz illetve László, Bagi G.
Sárga lap: Bagi G., Domonics N.

A KHTK kezdte jobban a meccset, az esőtől áztatott pályán rövidpasszos játékukkal kézbe vették a játék irányítását. Sok hazai akció jelezte fölényüket, a vendégek szívós és elszánt védekezése, valamint László kapus parádés védései, megakadályozta a hazaiak gólszerzését.
Egyértelmű volt a hazaiak fölénye, a 20. percben megszerezték a vezetést, oldalról beívelt beadást Balog Sz. kapura fejelt, amibe a gólvonal előtt Zs. Juhász is belefejelt, így ő lett a gólszerző, 1-0. A gól megadta az alaphangját a mérkőzésnek, a vendégek védekezésük mellett vezettek néhány veszélyes kontrát, de nem sikerült a kapuba találniuk. A 25. perc újabb hazai gólt hozott, Ábel labdát szerzett, pontosan kiugratta a lendületesen futó Balog Szabolcsot, aki lerázta védőjét és biztosan helyezett a kapuba, 2-0.

Szünet után még nyomasztóbb lett a hazaiak játéka, de a vendégek állják a rohamokat. A mérkőzés utolsó félórája viszont meghozza a további gólokat is. A 60. percben Palásti meglép a baloldalon, pontos beadását Balog Sz. a kapu jobboldalába fejeli, 3-0. Sorozatban jönnek a szép hazai támadások, a 62. percben Nagy V. becsapja a védőket, visszagurítására Ábel érkezik, és távoli lövése utat talál a hálóba, 4-0. A mérkőzés legszebb gólja! A 67. percben a csapat gólfelelőse Balog Sz. lefutotta védőjét és kilőtte a jobbalsót, 5-0. A vendégek lendülete és ereje is fogy ebben a szakaszban, a hazaiak dominálnak, támadásaik veszélyesek. A mérkőzés utolsó percében Némedi indítja el Koncz Miklóst a baloldalon, aki felnéz, és pontosan ível Balog Sz. fejére, aki megszerzi önmaga negyedik, csapata hatodik találatát, 6-0.

A mérkőzésen végig a hazai csapat akarata érvényesült a nagyon szimpatikus vendégek ellen, akik igyekeztek, hogy minél kevesebb gólt kapjanak, néhány támadásukban gólszerzési lehetőségük is volt, de a végére a hazaiak ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak. A tavaszi szezonban, zsinórban tizedik sikerüket könyvelhetik el.

Kádár Tamás, a KHTK edzője: Nagyon örülök, hogy sorozatban tizedik győzelmünket értük el, ami bármelyik osztályban azért figyelemre méltó teljesítmény. De ezzel még nem értünk az út végére, kell még négy mérkőzést nyernünk, hogy elérjük a végső célt. Ellenfelünk jól helytállt, dicséret illeti őket, megnehezítették játékunkat, néhány ellentámadást is vezettek, amiben veszély is volt.

Tóth Péter, a KHTK kapusa: Úgy érzem, hogy jó játékkal sikerült megnyernünk a mérkőzést. Jó sorozatban vagyunk, hiszen két éve nem kaptunk ki hazai pályán. Ezek a mérkőzések a legnehezebbek, egy- két védés kell a 90 perc alatt, néha görcsösek is voltunk, gólarányt akartunk javítani, ami az eredmény alapján sikerült is.

U-19-es mérkőzés eredménye:
Kiskunfélegyházi HTK – Tiszakécske VSE 10 – 0 (8-0)
Gólszerzők: Fekete Dániel (3), Makai Zoltán (3), Rácz Tamás, Fekete Nándor, Fekete Tamás, László Viktor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.