Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2013. Április 14. 13:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Városüzemeltetés

Értesítés - Lomtalanítás

Értesítés - Lomtalanítás

A Polgármesteri Hivatal a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. és a VSZKSZ lebonyolításában lomtalanítási akciót szervez Kiskunfélegyháza Város belterületén és a Molnártelepen

Értesítjük a város lakosságát, hogy 2013. április 27-én (szombaton) az 5-ös főúttól Keletre eső városrészekben, illetve 2013. április 28-án (vasárnap) az 5-ös főúttól Nyugatra eső városrészekben a Polgármesteri Hivatal a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. és a VSZKSZ lebonyolításában lomtalanítási akciót szervez Kiskunfélegyháza Város belterületén és a Molnártelepen.

A lomtalanítás alkalmával olyan alkalmilag képződött vagy fehalmozódott települési szilárd hulladék helyezhető ki, amely a hulladékgyűjtést végző közszolgáltató által rendszeresített, az ingatlantulajdonos által rendszeresen használt gyűjtőedényzetben mérete miatt nem helyezhető el.

NEM HELYEZHETŐ KI: ZÖLDHULLADÉK, EGYÉB MEZŐGAZDASÁGI HULLADÉK, HÁZTARTÁSI SZEMÉT, ÉPÍTÉSI TÖRMELÉK, ÁLLATI EREDETŰ HULLADÉK, ÁLLATI HULLA, VESZÉLYES HULLADÉK (pl.: AUTÓGUMI, TV, MONITOR, NYOMTATÓPATRON, HŰTŐSZEKRÉNY, EGYÉB ELEKTRONIKAI HULLADÉKOK, OLAJOS-, FESTÉKES-, NÖVÉNYVÉDŐSZERES DOBOZOK, PALACKOK, STB.)

Az előző bekezdésben felsorolt, tiltott hulladék gyűjtőhelyre történő kihelyezése vagy az emgedélyezett, lom fogalma alá tartozó tárgyak nem a kijelölt gyűjtőhelyekre történő kihelyezése esetén a szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény 196. §. (2) bekezdése alapján az elkövető köztisztasági szabálysértést követ el és 150.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Kérjük az érintett lakosságot, hogy lomtárgyaikat legkésőbb a lomtalanítási napon de. 10 h-ig szíveskedjenek kihelyezni a megadott gyűjtőhelyekre, mert a lomtárgyak begyűjtését a közszolgáltató mindkét napon de. 10 h-tól megkezdi. A gyűjtőjárművek minden utcán és gyűjtőhelyen csak egyszer végzik el a begyűjtést.

KERTES HÁZAS ÖVEZETEK GYŰJTŐHELYEI:

Kertes házas övezetekben a lakosok az általuk használt ingatlan elé arra a helyre tehetik ki a lomtárgyaikat, ahová a hulladékgyűjtési napokon egyébként is a hulladékgyűjtő edényzeteiket kihelyezik. A kihelyezett lomtárgyak úttest- és járdafelületet nem foglalhatnak el. Kérjük a tisztelt lakókat, hogy csak a saját maguk által lakott ingatlan elé szíveskedjenek lomtárgyakat kihelyezni.

A lomtárgyak elszállítását követően a terület tisztításáról, takarításáról az érintett ingatlan lakója köteles gondoskodni.

TÖMBHÁZAS ÖVEZETEK GYŰJTŐHELYEI:

Tömbházak esetében a lomtalanítási gyűjtő helyek a korábbi évekhez hasonlóan a tömbházak közelében kijelölt gyűjtőpontok lesznek. Ezeken a pontokon a közszolgáltató által elhelyezett nyitott konténerekbe lehet a lomtárgyakat elhelyezni.

A tömbházas övezetek gyűjtőhelyeinek jegyzéke:

Petőfi lakótelep:

A lakótelepi gyógyszertárnál / Dr. Holló Lajos út 71. / lehelyezett konténer melletti füves terület, a lakótelepi ABC-vel szemközti tízemeletes / Darvas tér 2. szembeni füves területen, Asztalos J. u. 43. – Kőrösi u. közöti terület

Városközpont:

Kossuth u.-Dankó P. u. sarok, Lónyai u.-Kossuth u. sarok, Attila u. 5-7. előtt, Kazinczy u.-i tömbbelső, Móra tér 15. előtt (a Petőfi téri és a Bajcsy Zs. u.-i társasházak esetében a hulladékgyűjtő edényzeteik helye)

Majsai úti lakótelep:

Majsai út – Dohány u. sarkán

Móraváros:

Szeder u. Honvéd pálya felöli vége, Platán u. 11-15. közötti tömbbelső

Kérjük a Tisztelt lakosságot, hogy a lomhulladékot a konténerekbe szíveskedjen beletenni!

Környezetünk tisztasága érdekében tett segítségüket előre is köszönjük!

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 18:16, péntek | Helyi

Cipővásár a Berkemann-nál

Cipővásár lesz 2022. december 10-én, szombaton 8-12 óráig a gyár területén (a vágóhíd mögött; Kiskunfélegyháza, Majsai út 30.).

2022. December 09. 13:00, péntek | Helyi

Cipővásár a Berkemann-nál

Cipővásár lesz 2022. december 10-én, szombaton 8-12 óráig a gyár területén (a vágóhíd mögött; Kiskunfélegyháza, Majsai út 30.).

2022. December 09. 12:07, péntek | Helyi

Baleset történt Kunszállás közelében

Az 5401-es úton félpályán halad a forgalom.

2022. December 08. 13:53, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.