Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2023. Június 03. 20:05, szombat | Helyi
Forrás: batthyanysuli.hu

Eszes Hunok

Eszes Hunok

Az elmúlt hetekben „II. András kora”- címmel regionális történelemversenyt rendeztek a Dózsa György Általános Iskolában.

A megmérettetésben az általános iskolások a speciális tanrendű intézmények tanulóival együtt versenyeztek, ugyanis a rendezők kiemelten fontosnak tartották a toleranciára, elfogadásra épülő nevelést.

A vetélkedő három fordulóból állt. Az elsőben egy feladatlapot kellett kitölteniük, míg a második fordulóban egy könyvgyűjteményt készítettek az uralkodó jelentőségéről, valamint az Aranybulla mintájára kellett elkészíteniük saját intézményük házirendjét.

A 19 induló csapatból hat jutott be a döntőbe, amelynek kerettörténete szerint a versenyzők szentföldi kereszteshadjáratra érkeztek. Előzetes feladatként iskolájukat kellett bemutatniuk, és ajándékot készíteni a jeruzsálemi pátriárka részére. Ötletesebbnél-ötletesebb versek és alkotások születtek. Egy bátorságpróbát követően különböző állomásokon kellett ügyességüket, rátermettségüket bizonyítani: kardot készítettek, ellátmányt állítottak össze, lovagi próbán vettek részt, kimentették társukat a tengerből, sőt még halásztak is szélcsendes időben.

A Batthyány Lajos Általános Iskola Eszes Hunok csapata az előkelő 4. helyen végzett. Az eredményhirdetés után a királytól kapott védő talizmánok és felkészítő tanáruk, Szunyiné Kis Anita oltalma alatt térhettek haza élményekkel és értékes könyvjutalmakkal gazdagodva.

Forrás: batthyanysuli.hu, dozsasuli.felegyhaza

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:51, kedd | Helyi

Baleset az M5-ös autópályán Kecskemét térségében

Egy tehergépjármű és két személyautó ütközött össze Kecskemét térségében.

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Október 02. 16:42, hétfő | Helyi

Illegális baromfiállományt számolt fel a hatóság

Egy Bács-Kiskun vármegyei állattartó telepen illegális állattartás gyanúja miatt tartott ellenőrzést az illetékes kormányhivatal.

2023. Október 02. 15:40, hétfő | Helyi

Vasárnapi harangszó

A vasárnapi misén hallgathatták meg a jelenlévők az aktuális megelőzési információkat.