Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Június 06. 10:16, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Közlöny

Eszközfejlesztésre pályáznak a mezőőrök

Eszközfejlesztésre pályáznak a mezőőrök

Rendkívüli ülést tartott június 5-én a város képviselő-testülete. Az első napirendi pontként a Darányi Ignác terv LEADER-pályázatainak támogatása szerepelt

Rendkívüli ülést tartott június 5-én a város képviselő-testülete. Az első napirendi pontként a Darányi Ignác terv LEADER-pályázatainak támogatása szerepelt. Az önkormányzatok, civil szervezetek idén még támogatáshoz juthatnak e pályázat keretében. Így szeretne új játszóteret építeni a Nagyszőlő úti Óvoda Gyermekeiért Alapítvány az óvoda melletti önkormányzati tulajdonú területen. A Kiskunfélegyházi Aero Klub Sportegyesület a repülőtér főépületének felújítását és egy közösségi tér létrehozását tűzte ki céljául. A Mezei Őrszolgálat eszközeinek fejlesztésére pályázik. Távcsöveket és éjjellátó készülékeket vásárolnának a támogatásból. A félegyházi Motorsport Egyesület pedig szintén eszközbeszerzésre nyújthat be pályázatot.
A rendkívüli ülésen a városatyák az előző évhez képest jelentősen kevesebb, mintegy 70 millió forint munkabérhitel felvételéről is döntöttek. A tavalyi 240 millió forintos hitel június 30-án lejár, ezért szükséges az új hitel felvétele. Ez a tervek szerint december 20-ig lesz érvényes. Az előterjesztés szerint a képviselő-testület vállalja, hogy a 2013. évi költségvetésbe a fejlesztések előtt betervezi a fedezetet a hitel és járulékai visszafizetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra