Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Október 21. 15:01, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu/illusztráció: pixabay

Európai TOP szökevényeket fogtak el a magyar fejvadászok

Európai TOP szökevényeket fogtak el a magyar fejvadászok

A szlovén rendőrség által keresett különösen veszélyes külföldieket fogtak el a magyar rendőrök Győrben.

Egy horvát nemzetiségű 45 éves férfit és 25 éves társát azzal gyanúsít a szlovén hatóság, hogy 2020. május 26-án Szlovéniában, Nova Gorica városban található bár előtt több lövést adtak le egy helyi lakosra azért, hogy megöljék.

Az áldozat el tudott menekülni és elrejtőzni, így a gyilkosságot nem sikerült végrehajtani - közölte a rendőrség.

A szlovén rendőrség információja szerint a két ember több, Horvátországban és Olaszországban elkövetett leszámolásos bűncselekménnyel hozható összefüggésbe, így megtalálásuk és elfogásuk elsőbbséget élvezett a szlovén rendőröknek. Megtalálásuk érdekében mindkettőjüket feltették az EUROPOL által üzemeltetett European Most Wanted listára, ahol Európa legkeresettebb bűnözői vannak.

Felkutatásukba a szlovén rendőrség célkörözési egysége is bekapcsolódott.

A nyomozás során felmerült információk szerint a szökevények Magyarországra menekültek és hazánkban bujkálnak.

Ezért, szlovén felkérésre, az Európai Célkörözési Hálózaton (ENFAST) keresztül csatlakozott a hajszába a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda azzal a feladattal, hogy derítsék fel tartózkodási helyüket és fogják el őket.

A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a szlovén társszervekkel együttműködve rövid időn belül a szökevények nyomára akadt.

Tekintettel arra, hogy különösen veszélyes bűnözőkről volt szó, elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. A TEK Műveleti Igazgatóságának munkatársai 2021. október 19-én délután mindkettőt Győrben elfogták.
A két horvát férfit – a szlovén európai elfogatóparancs alapján – a magyar rendőrök őrizetbe vették, kiadatásukról a bíróság később dönt.

Címkék: bűnöző, elfogás, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: