Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Február 11. 10:10, szerda | Helyi
Forrás: autopult.hu

Év Autója 2015

Év Autója 2015

Megvannak a végső jelöltek!

Az autózás világának egyik legnagyobb elismerése minden bizonnyal az Év Autója díj. Az iparág Oscar-díjaként is aposztrofálható plecsnit pedig hamarosan rásütik egy szerencsés típusra. Mostanra pedig kialakult a döntősök köre is, amelyek közül április 2-án, a New Yorki Autószalonon választják majd ki a nyerteseket.

A legfontosabb kategória természetesen az összesített Év Autója díj, melyben 10 modell maradt a döntőben: a BMW 2-es Active Tourer, a Citroën C4 Cactus, a Ford Mustang, a Hyundai Genesis, a Jeep Renegade, a Mazda2, a Mercedes-Benz C-osztály, az ötajtós MINI, a Nissan Qashqai és a Volkswagen Passat.

Nem szabad elfelejteni azonban a többi kategóriát sem, melyek szintén komoly elismeréssel járnak. Az Év Luxusautója díjra a BMW X6-nak, a Cadillac ATS Coupe-nak és Escalade-nek, a Kia K900-nak, a Lexus NX-nek és RC-nek, a Lincoln MKC-nek, a Mercedes-Benz S-osztály Coupé-nak, a Range Rover Autobiography Black LWB-nek, illetve vérbeli sportautós felépítése ellenére a BMW i8-nak maradt esélye az utolsó körben.

A teljesítményre optimalizált autók közül az Audi S1-et, S3-at és TT/TTS-t, a Bentley Continental GT Speed-et, a BMW M4/M3-at, a Corvette Z06-ot, a Dodge Challenger SRT Hellcat-et, a Jaguar F-Type R Coupe-t, a Lexus RC-F-et és a Mercedes-Benz AMG GT-t tartották bent az ítészek a végső fordulóra, amiben nagy verseny várható a résztvevők között.

A BMW i8, a Hyundai ix35 Fuel Cell, a Kia Soul EV, a Volvo XC90 T8 Twin Engine és a Volkswagen Golf GTE az Év Zöld Autója díjért küzdenek majd meg. A formatervezési kategóriában a megdöbbentő Citroën C4 Cactus, a rendkívül elegáns Mercedes-Benz C-osztály, a sportos Porsche Macan és a márka számára új irányt kijelölő Volvo XC90 mellett nagy meglepetésre a BMW első egyterűje, a 2-es Active Tourer is túlélte az utolsó rostát.

A harc tehát az idei évben is kiélezett. A BMW minden kategóriában jelen van, a Mercedes-Benz csupán a zöld autók között nem rendelkezik jelölttel, de a Volkswagen is jó esélyekkel indul ott, ahol képviselteti magát. A végső döntésre azonban csak áprilisban kerül sor, de addig is kíváncsian várjuk az Önök véleményét is – hogyan döntetnének a bírák helyében?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.