Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2024. Január 16. 10:17, kedd | Helyi sport

Évet értékeltek a Koppány íjászok

Évet értékeltek a Koppány íjászok

2023. december 28-án tartották évértékelő gyűlésüket Kiskunfélegyházán a Fürdőszállóban, ahol az alapbázisuk is van.

Egy év lezárása, értékeléssel és az új tervek elkészítésével folytatódik. Nem történt ez másképpen a Turul Koppány Íjászai HSE nél sem. A gyűlést Dinnyés Gyula nyitotta meg, ahol értékelte a 2023-as évet. Beszámolt a közelmúltban történt MÍSZ Délalföldi Régiós gyűlésen elhangzottakról. Kiemelte az év legfontosabb eseményeit. Megköszönte a tagság szorgalmas munkáját, versenyeken elért eredményeket, hangsúlyozva, hogy ezzel úgy az egyesületet, mint Kiskunfélegyháza várost egyaránt képviselték. Mindezek ellenére hangsúlyozta, hogy a legnagyobb érték számára mégis az a jó családias hangulat, azok a kellemes ölelések, amiket adnak egymásnak találkozáskor és az az eredményekben nem mérhető növekedések, mint pl. az ifjúság tanulmányaiban elért fejlődése. Erre konkrét példát is kiemelt Füleki Bianka kiemelkedő tanulmányi fejlődését, amiben vélhetően az íjászatban eltöltött évek is belesegítettek. Majd átadta a szót Kis Mónikának az egyesület szakköreinek tevékenységéről megtartandó beszámolóra.
Kis Mónika elmondta, hogy az NMI támogatásával 2023 tavaszán kiállítással zártak le egy szakkört, majd két újabb kézműves szakkört indítottak októberben. Egy gyöngyfűző és egy makramé szakkört, mely 2024-ben majd kiállítással zárul az elkészült alkotásokból. A kiállítás ingyenesen látogatható lesz a Kiskun Expon a Turul Koppány jurtatáborban. Egyben vázolta a jövő évi terveket, ha lesz mód újabb szakkörök indítására.

Ezután Bicskeiné Csányi Mária, mint a csapat legaktívabb versenyre járó tagja, az éves versenystatisztikát ismertette. Mely az alábbiakat tartalmazta. 2023-ban az egyesület 58 versenyen vett részt. Ezen versenyekről 167 érmet hozott a csapat, melyből 87 db arany, 49 db ezüst, 31 db bronzérem.

Az éves versenyek kiemelkedő eseményei az alábbiak. Február 10-én megrendezett Országos Teremíjász Bajnokság (OB) ahol Zoboki Csenge első, Dinnyés Gyula harmadik, Bicskeiné Csányi Mária harmadik, Balanyi Sándor 10., Patyi Norbert 13. Szólya Imre 15., Szeibert Imre 33. helyezést értek el. 3D terem OB eredményei. Zoboki Csenge első, Bicskeiné Csányi Mária harmadik, Szeibert Imre 14., Balanyi Sándor 18. Szabadtéri OB és Nemzeti Bajnokság (NB), mely Szabadkígyóson született eredmények. Fekete Boglárka második, Bicskeiné Csányi Mária 4. NB eredményei. Fekete Boglárka harmadik, Bicskeiné Csányi Mária 4., Varga Bene Olívia 6., Balanyi Sándor 12., Szeibert Imre 36. Távcéllövő OB szeptember 16-17-én Ópusztaszeren. Fekete Boglárka első, Balanyi Sándor 6. Boglárka ezennel első osztályú íjászversenyző minősítést szerzett.

Ezután a régiós bajnokságban elért összesített bajnoki eredményeket ismertette. Ahol, Szólya Imre második, Zoboki Csenge második, Bicskeiné Csányi Mária harmadik, Balanyi Sándor 5., Szeibert Imre hatodik helyezést ért el. Dinnyés Gyula a legszorgalmasabban vesenyre járókat tárgyi jutalomban részesítette. 2023-ban Bicskeiné Csányi Mária 36, Balanyi Sándor 22, Szeibert Imre 22, Fekete Boglárka 19, Nagy Zoltán 19, Tóth Milán 18 versenyen jelent meg. Szorgalmukkal komoly húzóerőt jelentettek a többi íjásznak is. 2023-ban a legtöbb érmet szerző versenyzők: Bicskeiné Csányi Mária 28, Fekete Boglárka 19, Varga-Bene Olívia 15, Zoboki Csenge 13, Tóth Milán 12, Szólya Imre 11, Füleki Bianka 11. Dinnyés Gyula értékelte a saját Tűzmadár versenysorozatukat, mely egyben az 50. versenyszervezési jubileumot is tartalmazta. A 2 állomásból álló sorozatot kimagaslóan jónak értékelte. Úgy a verseny minősége, pályaminőség, pálya helyszín szempontjából, mint az nevezési létszám szempontjából egyaránt. Kiemelte, hogy más régiós versenysorozathoz viszonyítva sincs semmi szégyellnivaló, hiszen más 5 állomással szervezett versenysorozat összlétszámához képest a két fordulóból álló Tűzmadár sorozatban a 2/3-os létszámot értek el. Itt köszönte meg a tagság lelkes és szorgalmas munkáját. A szorgalmas munkában részt vett a tagság az un. egésznapos városi majálison is. Ahol 5-7 ember egész nap folyamatosan ismertette meg az íjászatot a nagyérdeművel. Nagy munka volt, sok fáradozással, de megérte. Részt vettek a Kurultájon, ahol lakói voltak saját jurtával a jurtatábornak. A Cserépváralján megrendezett íjásztábornak is már megszokott tagjai a Koppányok Keserű Szilvia csapatfőnök vezetésével. Dinnyés. Gyula külön értékelte, hogy a gúnyhatáron túl is aktivizálták magukat hiszen kisebb létszámmal, a felvidéki Marcelházán az egyesület tagjai számára kevésbé megszokott távcéllövő versenyen vettek részt jó eredménnyel, majd ősszel egy háziversenyt szerveztek a festői környezetben az erdélyi Kalotaszentkirályon, melynek vélhetően nagyobb létszámmal lesz folytatása 2024-ben.

Ezután következett a 2024-es év tervének összeállítása. 2024-ben a saját VS, a régiós VS és az OB-kon lesz hangsúly. Mivel a teremversenyt új helyszínen rendezik, ezért külön felhívta a figyelmet az új feladat megoldására, amiben számít a szorgos kezekre. Koppányok számára az év legnagyobb esemény a Kiskun Expó lesz, ahova meghívást kaptak. Az esemény 3 napos, de 5 napos munkát jelent minden tag számára. Úgy a felkészülésben, a részvételben és az elpakolásban mindenkire számít a vezetőség. Történelmi élőképpel jelennek meg 3 jurtával, két sátorral, lakosság számára íjásztatással, íjászbemutatókkal készülnek. Nagy munka lesz, mindenki részvétele fontos. Hangsúlyozták a ruházat, megjelenés formáját. A személyek beosztását, ki milyen feladatot tud vállalni. Itt lesz a szakköri kiállítás is megrendezve. Gazdasági célokat most sem lehet fölvázolni, lesz ahogy lesz, mint eddig is.

Ezután következett a mindenki szóljon hozzá, mely a 15 éves működés óta állandó. A szó körbemegy, mindenki más meghallgatja az éppen szóval bíró véleményét, majd arra reagálnak és a szólásjog megy tovább. Ezzel is tanulva a hibákból és ötleteket meghallgatva a jövő szempontjából.

Következő program a kisebb jelképes ajándékozás, majd a batyus asztal körbevétele.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 10:30, csütörtök | Helyi sport

Újabb lovas siker Dobos Esztertől

2024. szeptember 28-án Lakitelek Vaspatkó Lovarda - Hungarikum Liget tartotta a Lakitelek Hungarikum I. fordulóját.

2024. Szeptember 30. 16:18, hétfő | Helyi sport

Őszi verseny eredmények a Koppányoknál

2024. szeptember 14-én a Kecskeméti Íjász Egyesület szervezett versenyt Kecskeméten a Műkertvárosi Sportcentrumban.

2024. Szeptember 30. 15:44, hétfő | Helyi sport

Három diákolimpiai bajnok birkózó

Nagyszerű eredményeket értek el versenyzőink Tatabányán, az elmúlt hét végén.

2024. Szeptember 23. 15:04, hétfő | Helyi sport

A szenior örömtánc segíthet megelőzni a demenciát – galériával, videóval

A Kiskun Szenior Örömtánc csoport tagjai az Alzheimer Világnapja alkalmából szeptember 20-én, pénteken örömtáncot szerveztek Kiskunfélegyházán, melyen több térségi település táncosai is képviseltették magukat.