Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Február 19. 15:27, kedd | Életmód
Forrás: - F.A. -

Ezüst kolloid a természetes antibiotikum

Ezüst kolloid a természetes antibiotikum

A legerősebb, legbiztonságosabb, széles körben alkalmazható antibiotikum, melyet az emberiség ismer.

I. MI AZ EZÜST KOLLOID?

Az ezüst kolloid egy olyan elektrogalvanikus eljárás eredményeképpen jön létre, mely során a szubmikroszkópikus (1,26 Angstrom/ 00001 mikron nagyságú) ezüst részecskéket egy nagyobb darab 99.999-es, igen tiszta ezüstből vízben oldanak. A részecskéket szuszpenzióban tartja az atomok enyhe elektromos töltése. Apró részecskék formájában az ezüst könnyebben hatol be a szervezetbe.
Az ezüst egy erős, természetes antibiotikus szer, melyet évezredek óta használnak az emberek anélkül, hogy bármiféle mellékhatása lenne. Az ezüst megbénítja azokat a bizonyos enzimeket, melyeket az egysejtű baktériumok, gombák és vírusok oxigén felhasználó anyagcseréjük során használnak. Így azok megfulladnak. Nem ártalmasak viszont az emberi enzimekre, sem pedig az emberi szervezet bármely részének vegyi egyensúlyára. Az ezüst felszívódása nagyon lassú folyamat. A felszívódás után viszont mindenféle kórokozó szervezetet hatástalanít hat perc, vagy még annál is rövidebb idő alatt. Az ellenálló egyedek nem tudnak kifejlődni. A kolloid ezüst egyaránt gyógyszer és megelőzés mindennemű fertőzéssel szemben. A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetben olyan, mintha egy kiválóan működő második immunrendszer volna bennünk. A homeopátiában a legfontosabb szerek egyike – szédülés, kötőhártya gyulladás, a fejbőr viszketése, hasgörcs, puffadás, fejfájásra hat, amely a félelemre vagy idegességre vezethető vissza.
Íme néhány azok közül a betegségek közül, amelyek esetében az ezüst kolloid kezelés eredménnyel járt:
Pattanás, allergiák, krónikus kimerültség, megfázás és influenza, kötőhártya gyulladás, agyhártya gyulladás, vírusos vagy gombás eredetű parazita fertőzések, tüdőgyulladás, reuma, ótvar, skarlát, szem-fül-száj- és torokgyulladás, vakbélgyulladás, ízületi gyulladás, vérben levő élősködők, bubópestis, égések (az ezüstkolloidos kezelés egyike azon kevés gyógymódoknak, amellyel súlyos égési sérülteket életben lehet tartani), a rák egyes fajtái, Candida fertőzés, kolera, cukorbaj, gonorrhea, szénanátha, herpesz, lepra, leukémia, bőrfarkas, nyirokérgyulladás, lyme kór, malária, bőrrák, szifilisz, toxemia, lábfagyás, valamint mindenféle vírusos szemölcsök és gyomorfekély.

II. HOGYAN HAT

Az ezüst kolloid hatástalanítja azt az enzimet, amit az egysejtű baktériumok, gombák és vírusok használnak anyagcseréjük során. Az antibiotikumoktól eltérően nincs ismeretünk rezisztens törzs kialakulásáról. Valójában az antibiotikumok a baktériumoknak és gombáknak csak körülbelül tucatnyi formája ellen hatnak a vírusok ellen pedig egyáltalán nem. Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha kolloid ezüst akár csak apró nyomokban is jelen van. A kutatások is azt támasztják alá, hogy az ezüst kolloid több mint 650 kórokozó ellen hatásos. A tesztek azt igazolják, hogy az ezüstnek a vékonybélben történő magas felszívódása miatt a vastagbélben élő szervezetbarát baktériumokat ez nem érinti. Az ezüst segíti a magzat fejlődését, növekedését, egészségesebbé teszi, megkönnyíti a szülést és a lábadozást. Laboratóriumi tesztek igazolják, hogy minden baktérium, vírus és egysejtű gomba elpusztul hat perces érintkezés után. Minél több ezüst van a szervezetben, ez az érintkezés annál gyakoribb és gyorsabb lesz.
Az ezüst kolloidot sikerrel használhatják a legnehezebb gyógyítási körülmények között is.

III. MIT NEM CSINÁL AZ EZÜST KOLLOID?

- Nincs kölcsönhatásban más gyógyszerekkel.
- Nem ingerli a gyomrot, sőt segíti az emésztést.
- Nincs mellékhatása.
- Nem csípi a szemet.
- Az elmúlt száz év orvosi szakirodalma nem említ az ezüst kolloid szájon át való, vagy intravénás használatából eredő mellékhatásokat.

IV. MIKOR HASZNÁLJUK MÉG AZ EZÜST KOLLOIDOT?

A kertben
Hasznosnak bizonyulhat az ezüstkolloid a kertben is, mivel lehet növények bakteriális gombás és vírusos betegségeit is gyógyítani vele. Egyszerűen permetezzünk ezüst kolloidot a levelekre és a talajra.

Nyaraláskor
Amellett, hogy a legfontosabb elsősegélynyújtó szer, használhatjuk ivóvíz fertőtlenítésre is. Ne induljunk el nélküle nyaralni!

Háziállatok
Ezüst kolloidot az állatgyógyászatban is használnak, például égések, marások, harapások és fertőzések gyógyítására, valamint hatásos gyógyszere a kutyák parvo vírusfertőzésének.

V. SZOKÁSOS HASZNÁLATA

Belső használatra, szájon át.
1. Négy-hat napon át napi egy evőkanállal javasoljuk fogyasztani, majd ezután naponta fél teáskanállal ajánlott felnőtteknek (gyermekeknek pedig testsúlyuknak megfelelő mennyiségben)
2. A vizet megtisztítja, ha hozzáadunk egy evőkanállal 3-4 literhez, alaposan összerázzuk, összekeverjük, majd várunk hat percet, utána fogyasztható. Szinte íztelen, naponta 1 litert is fogyaszthat belőle, különösen étkezéshez, mivel nagyszerű emésztést segítő szer, megakadályozza a puffadást. Ideális élelmiszertartósító. Semlegesíti a fogszuvasodást, megszünteti a kellemetlen leheletet. A kolloid megszünteti a rossz szájszagot, mert elpusztítja a baktériumokat mélyen a torokban és a nyelvháton is, a fogfájás, szájfájás, bakteriális irritáció csökken tőle, szájöblítő szerként, gargalizáló szerként is használható. Műfogsorát ebben áztassa! Más gyógyszerészeti szerekkel ellentétben a kolloid ezüst soha nem teszi lehetővé az ellenálló kórokozófajták tenyészését. Javasolt hígítási arány ezen esetekben egy evőkanállal 3-4 literhez.
3. Több ezer alapvető felhasználási módja van ennek az olcsó, szagtalan, íztelen, színtelen, erős, fertőtlenítő- és gyógyító szernek. A hangsúly azonban a fertőzések megelőzésén van. SOHA nincsenek mellékhatások. SOHA nem árt a májnak, vesének vagy más belső szervnek. Senki nem adagolta még túl, tekintet nélkül a mennyiségre, mivel nem allopatikus (ellenszervi) anyag. Gyorsan megszünteti a megfázásos, influenzás megbetegedéseket, a tüdőgyulladást, staphylococcusos és streptococcusos fertőzéseket, légzőszervi és orrüregi fertőzéseket.
Az alábbiakban néhány olyan felhasználási terület, amelynél a keverési arányra is javaslatot teszünk:
4. Használja konzerváláskor, tartósításkor, befőzéskor. A tej nem fog megromlani, megerjedni, tönkremenni tőle. Adja gyümölcslevekhez, tegyen főzővízbe belőle! Javasolt hígítási arány ezen esetekben egy evőkanállal 1 literhez.
5. Használjon szórófejjel ellátott flakont, fújja be az oldatot hűtőbe, mélyhűtőbe és élelmiszertároló tartályok belsejébe! Fújja rá felnyitott lekvárok, zselé és fűszertartók tetejére, valamint a zárókupakok belsejébe, mielőtt visszazárná őket! Öblítse ezzel a gyümölcsöt, zöldséget, mielőtt tárolná vagy felhasználná őket. Javasolt hígítási arány: egy evőkanállal a koncentrátumból 1/2 liter vízbe.
6. Használja úgy, mint hidrogénező szert pörsenésekre és pattanásokra. Alkalmazza közvetlenül vágott sebekre, horzsolásokra és nyílt sebekre, esetleg tegyen pár cseppet egy kis kötszerre, sebtapaszra, hogy lerövidítse a gyógyulási időt. A tapaszt viselheti szemölcsökön, vágott sebeken, horzsolásokon vagy nyílt sebeken, vagy pedig ecsetelje be az ekcémáját, vagy olyan viszkető felületeket, mint pattanás, szúnyogcsípés. Használja fültisztító pálcikára téve szem- és fülfertőzések, körömágyi, lábujjköröm- és fülgombásodás ellen. Használja hígítás nélkül.

VI. AMIRE FIGYELNI KELL AZ EZÜST KOLLOID ALKALMAZÁSAKOR:

C-vitaminnal együtt történő alkalmazásnál teljen el 2 óra a két szer bevétele között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.