Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Február 14. 08:15, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Farsang - kézművesek módjára

Farsang - kézművesek módjára

Farsangi mulatságra invitálták az érdeklődőket február 13-án 18 órától a Művelődési Központba. Előtte a délután folyamán kézműves foglalkozáson ki-ki akár még a jelmezét is elkészíthette.

Farsangi mulatságra invitálták az érdeklődőket február 13-án 18 órától a Művelődési Központba. Előtte a délután folyamán kézműves foglalkozáson ki-ki akár még a jelmezét is elkészíthette.

Fantasztikus szemüvegek és különböző kellékek készültek a mulatságra, majd 18 órakor az összes szogos kéz letette az ollót, ragasztót és papít, hiszel elkezdődött a műsor. Gulyás László vándormuzsikus szórakoztatta a nagyédeműt sokrétű műsorszámával, melybe gyereket és felnőttet egyaránt bevont. Kacagástól, zeneszótól és énekléstől zengett a művelődési központ díszterme.

19 órától pedig az Apók Táncával kiteljesedett a farsangi mulatság. A talpalávalót stílusosan élőzene szolgáltatta, Samu Zoltán és barátai nagybőgőn, és hegedűn közeműködtek. Akinek a talpa még mindig bírta a táncot és nem álmosodott el, az 20 órától a Táncházban rophatta tovább.

A farsangi mulatság fénypontját pedig a télboszorka elégetésével érte el. És amennyiben hihetünk a híreknek, akkor ezúttal a művelődési központban valóban elégették a telet és a hétvégén már kora tavaszi napsütésben sütkérezhetünk.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.