Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Augusztus 18. 11:02, kedd | Belföld
Forrás: NAV

Feketefuvar fesztivál után

Feketefuvar fesztivál után

A Dél-alföldi régió adóellenőrei a taxis szolgáltatókat is ellenőrzik és nem példa nélküli a az a napokban lebukott sofőr, aki a nyugtaadás elmulasztása miatt akár 1 millió forint bírságra is számíthat.

A NAV adóellenőrei egy fesztivál után egy zenés, táncos szórakozóhelyre rendeltek taxit.

Mivel nem a közelbe kérték a fuvart, indulás előtt érdeklődtek a sofőrtől, hogy előreláthatólag elég lesz-e a náluk lévő pénz a fuvardíjra. A megközelítőleg 26 kilométeres távolságra 6 500 forintban határozta meg a taxis a fizetendő összeget. Bár az órát elindította, az összeget elérve a város határában leállította a taxamétert.

A megadott címhez érkezve elkérte a megbeszélt díjat, de csak a tízezresből visszajáró pénzt kapták meg az ellenőrök, a taxaméterből nyugtát nem állított ki a taxisofőr. A nyugtaadás elmulasztása miatt 1 millió forintig terjedő mulasztási bírságra számíthat. Az adóellenőrök folyamatosan ellenőrzik azokat a szolgáltató szektorokat, ahol jellemzően rendre elmarad a bevételek rögzítése és a bizonylatok kiállítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár