Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 31. 09:21, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Felavatták a megújult Petőfi szobrot

Felavatták a megújult Petőfi szobrot

Ünnepélyes keretek közt avatták fel július 30-án a Petőfi szobor új márvány talapzatát, és egyben Köllő Miklós megújult alkotását

Ünnepélyes keretek közt avatták fel július 30-án a Petőfi szobor új márvány talapzatát, és egyben Köllő Miklós megújult alkotását. A munkálat költségeit a Nemzeti Kulturális Alap Vizuális Művészetek Kollégiuma pályázatán elnyert 10 millió forint fedezte. A felújítást Bozóki István kőfaragómester, és Máté István szobrászművész végezte. Az avatóünnepségen Kapus Krisztián polgármester, a helyi Petőfi Emlékbizottság elnöke és L. Simon László, a Magyar Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke mondott beszédet. Közreműködött Kovács Ferenc, a Petőfi Sándor Gépészeti és Informatikai Szakközépiskola tanulója, dr. Tóth Ákos tárogatós, főiskolai docens. A felújított Petőfi-szobor leleplezését követően az önkormányzat, a pártok, intézmények és a civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés virágait. Ezután vándorkiállítás nyílt a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum szervezésében a Kiskun Múzeumban. A tárlatot Kispálné Lucza Ilona, az Országos Petőfi Társaság elnöke nyitotta meg. A Széljáró Balladás Együttes megzenésített Petőfi-verseket adott elő.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit