Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 10. 16:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi hírek

Félegyházán mutatta be új könyvét Kepes András

Félegyházán mutatta be új könyvét Kepes András

Kepes András újságíró, író, egyetemi tanár mutatta be „Tövispuszta” című könyvét október 8-án a művelődési központban, az Országos Könyvtári Napok programsorozatának keretében.

Kepes András újságíró, író, egyetemi tanár mutatta be „Tövispuszta” című könyvét október 8-án a művelődési központban, az Országos Könyvtári Napok programsorozatának keretében. A könyv címét adó Tövispuszta egy fiktív falu neve, ahol a főszereplők felnőnek, és ahová később rendszeresen visszatérnek. A név egyben a XX. századi Magyarország útjának jellemzője is, hiszen tövisekkel teli pusztában halad a magyar nép, és újra és újra megtépázzák a történelem viharai.

„Kávéfoltos levelekből, megsárgult, tépett szélű dokumentumokból, elrongyolódott naplókból és felesleges tárgyak szagából próbálom összerakni ezt a történetet. Mindent én gyűjtöttem a behívóparancstól a kitelepítési határozatig és az egymásnak ellentmondó önéletrajzokig, a koronás ezüstkanáltól a tulipános ládáig, a chanuka gyertyatartótól a vásári Krisztus-képig és a felfújható Buddháig. Ahogy elnézem, jó mocskos kis történet lesz, tele vicsorral és könnyes röhögéssel, szerelemmel, gyilkossággal, barátsággal és árulással, fordulatokkal és közhelyekkel. Akár egy szappanopera. Vagy mint a történelmünk. De, azt gondoltam, valakinek el kell mesélnie, hátha az igazság helyett mondogatott és a valóság helyett megélt történetek összeillesztve valósággá válnak.
A könyv egyik hőse én vagyok. Hogy melyik, azt egyelőre nem árulom el. Nagyjából mindegy is. Ne reménykedj, nem fogsz rájönni. Egyes szám harmadik személyben írok magamról, kellő távolságtartással és öngúnnyal, ahogy ilyen esetben elvárható, azontúl persze mély együttérzéssel és önámítással, helyenként önimádattal, ahogy magunkkal bánni szoktunk.”- vallja a könyvről Kepes András.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.