Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 17. 10:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Félegyházán választják meg a megye szépét!

Félegyházán választják meg a megye szépét!

Városunk ad helyet november 8-án a XXVI. Miss Alpe Adria International Magyarország & Megye Szépe 2013. versenynek.

Városunk ad helyet november 8-án a XXVI. Miss Alpe Adria International Magyarország & Megye Szépe 2013. versenynek. A lányok a versenyen három fordulóban mutatják meg magukat, először megyecímeres pólóban, majd bikiniben és végül alkalmi ruhában. A Miss Alpok Adria Bács-Kiskun megyei versenyére október 22-ig lehet jelentkezni. A nagy hagyományokkal rendelkező, 1988-óta minden évben megrendezett nemzetközi szépségverseny megyei döntőjének fővédnöke Kapus Krisztián Kiskunfélegyháza Város polgármestere.

Az Alpok-Adria Szépségverseny 1988-ban Olaszországban jött létre. A résztvevők az Alpok Adria Közösség országaiból (Olaszország, Németország, Szlovénia, Horvátország, Ausztria, Magyarország, Svájc), valamint a Szlovák Köztársaságból érkeznek. 2006 óta a verseny az Alpok Adria Munkaközösség támogatását is élvezi. 2010-től az Alpok Adria hírnevét kiaknázva a rendezvényt összekapcsolták a Megye Szépe versennyel, létrehozva egy nemzeti versenyt, melyben minden megye részt tud venni. A győztes az országos versenyen, további siker esetén a nemzetközi döntőn képviselheti megyéjét, jó hírnevet szerezve az országnak. Ez idáig öt alkalommal került magyar lány fejére a korona.
Az elismert művészek mellett helyi tehetségek lépnek színpadra, tánccsoportok, énekesek, zenekarok – maradandó élményt nyújtva a nézőknek. Így nem csupán egy szépségversenyt láthatnak a nézők, hanem egy kulturális rendezvényt is, mely kellemes szórakozást biztosít mindenki számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.